Quinoa fås i de fleste større supermarkeder. Den mest almindelige er den hvide som her, men den fås også i en rød og en sort version i nogle helsekoster.
Denne smukke og mættende salat er perfekt tilbehør til fx et stykke kylling. Det var hvertfald lige det vi fik den til og det smagte super godt. Skal den være ekstra lækker, så server en stærk tzatiki dertil- man kan ikke få for meget tzatiki :)
Quinoa er et lille bitte frø med masser af protein og fibre. De smager ikke er så meget, men har en let nøddeagtig smag. Sammen med både blomkål og grønkål giver det en rigtigt mættende salat, som også er god i madpakken.
Jeg dryssede kun med en smule persille, for Kristian er ikke vild med det. jeg synes det klæder salaten med en god portion, men andre krydderurter vil helt sikkert også være godt.
Quinoasalat med blomkål og granatæble (4 pers.)
1 dl. quinoa
2 dl. fintrevet blomkål
1 dl. finthakket grønkål
100 g. cherrytomater i kvarte
½ avocado, i små stykker
1dl. granatæblekerner
½ dl. smuldret feta
2 spsk. hakkede, soltørrede tomater(i olie)
2 spsk. hakkede, saltede pistacienødder
2 spsk. ristede pinjekerner
evt. en lille håndfuld hakket persille
Dressing:
2 spsk. olivenolie
2 spsk. appelsinsaft
evt. saft fra granatæblet
salt, peber
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Lad den dryppe godt af.
Bland quinoaen med blomkål, grønkål, cherrytomater, avovado, soltørrede tomater og halvdelen af granatæblekernerne.
Rør alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til- er der saft fra granatæblet giver det en flot farve og lækker smag, så brug den endeligt.
Bland dressingen i salaten og kom det hele ud på et fad eller i en stor skål.
Drys med resten af granatæblekernerne, pinjekerner, pistacienødder, fetaost og persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar