mandag den 7. juni 2010

Karamelliseret rabarbertærte...




































Det er længe siden, at der er bagt kage herhjemme, men igår blev der lavet en rabarbertærte fra "Den store dessert&bagebog".
Nogen synes, at tærten var alt for sur, men laver du den til sådan nogen, kunne man evt. koge rabarberne først sammen med lidt sukker og vanilje:)
Jeg synes den var dejlig frisk med den syrlige rabarber.
Den er nem nok at lave, men jeg hader at arbejde med mørdej og den her er ingen undtagelse!

Karamelliseret rabarbertærte
Mørdej:
175 g hvedemel
100 g koldt smør i tern
1 nip salt
50 g flormelis
revet skal af 1/4 citron
½ letpisket æg

Fyld:
800 g rabarber i tern( jeg brugte max 500 g)
2½ dl cremefraiche 38%
2 store æg
40 g sukker
2 spsk friskpresset appelsinsaft
skal af ½ appelsin
et par dråber vaniljeekstrakt
2-3 spsk flormelis

Bland mel, salt, flormelis og citronskal i en skål.
Smuldr smørret sammen med melet og saml til sidst dejen med ægget- arbejd ikke for længe med dejen, for så bliver det noget værre klister.
Kom dejen i en plasticpose og lad den hvile en times tid på køl.
Rul eller pres dejen ud i en smurt tærteform og prik den med en gaffel.
Bag den 15 min ved 180 grader varmluft.
Lad den køle en smule af.
Kom rabarberne ovenpå den forbagte tærte.
Pisk cremefraiche, æg, appelsinsaft- og skal, sukker og vanilje sammen og fordel det over tærten.
Drys med flormelis og bag tærten 25-30 min ved 180 grader varmluft.

6 kommentarer:

Hanne's verden sagde ...

Øj, den ser god ud. Jeg er nok lidt tøset mht det syrlige, så jeg vil nok - når jeg en gang skal lave den og det skal jeg!! - bruge dit tip med at koge rabarberne med lidt sukker :)

MissMuffin sagde ...

Hanne, jeg kan godt li det lidt syrligt, men det kan min families sarte smagsløg ikke:)
Så lidt sukker og vanilje vil sikkert klæde den meget godt...

Annette sagde ...

Uhmmmmm, karamelliseret rabarbertærte, den skal prøves næste weekend, helt sikkert.
Tillykke med tiføjelsen i boligparken - det nye drivhus. Det bliver bare så godt.
En rigtig dejlig arbejdsuge til dig.

MissMuffin sagde ...

Annette, vi øsnker oss godt nok en lidt større tilføjelse end et drivhus, men man kan jo ikke få det hele:)
Nu har vi hele 35 m2 fast ejendom i vores besiddelse:)

Piskeriset sagde ...

Yumyum! Jeg tror, jeg ville holde mig til den syrlige stil som dig og blot servere lidt vanilleis eller flødeskum til - så kunne folk selv justere, hvor surt/sødt de ville have det. Under alle omstændigheder er sådan en frugttærte jo bare kræs :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, jeg tror den ville være super lækker med en god og mild vaniljeis til:)
Vi fik cremefraiche, for det er en familiesvaghed...