tirsdag den 15. juni 2010

Tomatsalat med krydderurter og ristede mandler..

Kristina har været her og spise, for vi skulle lige planlægge lidt i forbindelse med turen til Bruxelles på søndag.
Vi fik et stykke laks, ovnfritter, tomatsalat og en kold sauce med krydderurter- desserten var en fælles favorit: jordbærkage:)
Tomatsalaten er fra Mad! nr 5/2010, men jeg har ændret lidt på mængdeforholdene.
En rigtig lækker salat, som jeg helt sikkert kommer til at lave mange gange igen, for mandlerne var rigtig lækre sammen med tomaterne.

Tomatsalat med krydderurter og ristede mandler (2 pers)
250-300 g små, modne tomater
100 g mandler
½ bdt. purløg
½ bdt. persille
½ bdt. basilikum
Dressing:
3 spsk olivenolie
1-2 tsk balsamico
½ tsk citronsaft
salt, peber

Rist mandlerne med skal ca. 8-10 min ved 200 grader.
Tag dem ud og lad dem køle af, inden de hakkes groft.
Skær tomaterne i kvarte og hak krydderurterne groft.
Rør dressingen sammen og bland forsigtigt med tomater og krydderurter.
Anret i en skål eller et lille fad og drys med hakkede mandler.

3 kommentarer:

Bitten sagde ...

Må vi også høre opskriften på kold sauce med krydderurter? Salaten skal helt klart afprøves, når jeg kan spise fast føde igen!

Sofie Maria sagde ...

Uhm den salat lyder lækker! De må jeg helt sikkert prøve af :)

MissMuffin sagde ...

Natasha, det lyder spændende, det kigger jeg da lige på:)

Bitten, det var bar en blanding af skyr og cremefraiche som blev rørt med hakkede krydderurter, citronsaft og urtesalt:)
Det ikke sån med de tandlægebesøg, haha:)
Har selv fået en kæbeoperation for en del år side efterhånden, det var 6 uger på flydende kost! Ik sjov!

Sofie Maria, det var den også! Elsker friske krydderurter!!