torsdag den 4. november 2010

Den første kasse...

Her til aften har jeg pakket min første banankasse til Aldijana, vores bosniske kontakt-barn. Den skal afsted på søndag.
Opbakningen fra familie, venner og kollegaer har været stor, så jeg har allerede samlet til de næste mange kasser. Det har faktisk været helt overvældende, så jeg har stadig næsten 2 hele flyttekasser med sager!
Denne gang sender jeg tøj, støvler, smykker, shampoo, hudpleje, stearinlys, lidt brugskunst, papir og skriveredskaber og  så lidt madvarer som tørret frugt, konserveres og chokolade.
Kristian er lige ved at kigge på, om min gamle MP3-afspiller kan vækkes til live igen, for den kan hun sikkert også bruge. Den kommer nok med næste gang.

Foreningen uden far gør et kæmpe stykke arbejde for de bosniske familier og har et rigtig godt forum, hvor man kan søge hjælp, udveklse ideer og erfaringer, bytte og søge ting til familierne og finde mange gode informationer om alt fra indhold til kasserne og små oversættelser til fx. madvarer eller børnebøger.
Det koster 100-150 kr at sende en kasse via de 2 bosniske chauffører, der kører rundt i landet om samler pakkerne. Brevene mellem dig og familierne oversættes via. frivillige bosniske studerende, som også gør et stort arbejde for at hjælpe foreningen.

Kunne det være noget for dig, så kan du her se listen over familier, der står på venteliste til at få en kontaktfamilie. Er der en familie, der passer til jer, så kontakt foreningens formand Kirsten:)

5 kommentarer:

Janne B.T. sagde ...

Hvor er det dejligt, at folk støtter op om sådan et fantastisk projekt, og fedt, at i gør det!

Anonym sagde ...

Synes også det er et rigtig godt projekt! Efter dit indlæg og besøg på deres side overvejer jeg selv kraftigt at få en kontaktfamilie.
Så mange familier som har brug for hjælp. Fremlagde det overfor kæresten som også er yderst positiv stem for projektet. Ved dog ikke helt om jeg kan få samlet nok sammen til en kasse hver måned. Håber lidt, at jeg kan inddrage familien i projektet når der skal sorteres ud i skabene.

Maiken sagde ...

Hej sabina

Du har virkelig været inspirerende. Vidste ikke at der var sådan en side... så hvis manden mener det er en god ide, så hopper jeg med på vognen. Vil enormt gerne hjælpe...

Hvad sagde christian til det? :)

knus maiken

Maria sagde ...

Spændende med den første pakke!

Har du haft sms-kontakt med hende? Jeg tror hun bliver rigtig glad for jeres pakke.
Du må stadig meget gerne hilse hende fra mig.

MissMuffin sagde ...

Janne, det er jo et nemt og overskuelig måde at støtte på.
Selvfølgeligt støtter jeg kun en ud af rigtig mange, der har brug for det, men når man bar er et ganske almindeligt menneske med ganske almindelige mindler, så føles det godt:)

Anonym, der er nemlig rigtig mange familier der har brug for hjælp.
Du skal faktisk også kun sende 4 pakker om året og der kan faktisk ikke være alverden i sån en kasse, så mon ikke det nok skal gå?
Jeg sendte en mail rundt på min arbejdsplads og de har virkeligt været søde til at komme med ting. Det er ikke det hele jeg kan bruge til Aldijana, men det kan nogle af de andre medlemmer sikkert bruge til deres familier.

Heej Maiken, jeg vidste det heller ikke selv, før en anden blogger gjorde opmærksom på det:)
Kristian synes det er en god ide, men det er nu nok mest mit projekt og det er også okay:) Kristians mor var med i en forening der samlede tøj ind til polske skolebørn, så han er ikke uvandt med ideen og synes det er lidt sjovt, at man kan skrive breve med Aldijana.

Maria, jeg har sms'et tilhende, men ikke fået noget svar.
Jeg ville gerne forberede hende på, at der kommer en pakke fra mig og ikke dig denne gang.
Måske hun ikke har penge på telefonen?
Jeg har kigget efter hende på facebook, men der er jo mange der hedder Aldijana, så jeg ved ikke li hvem hun gemmer sig bag...