mandag den 1. november 2010

MissMuffins Svampelasange med spinat..




På torvet i lørdags lod jeg mig friste af champignoner og frisk spinat.
Idag blev de så omdannet til en lækker lasange, mild og cremet.
Den er lidt omstændig at lave, men alt besværet værd:)
Hvis der nu ikke boede en her, der ikke kan lide spinat, så havde jeg nok brugt 100 g. mere, men det er en smagssag. Lidt hvidløg ville nok heller ikke være dumt heri:)
Server en grøn salat til med en syrlig dressing og det er et skønt vegetarisk måltid.

MissMuffins svampelasange med spinat (4 personer)
500 g. hvide champignon
150 g. frisk spinat
1o lasangeplader
5 dl. skummetmælk
4 spsk. hvedemel med top
50 g. smør
2 dl. friskrevet parmesan
salt, peber og lidt muskatnød

Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Steg dem i lidt smør og olie, ganske let.
Damp spinaten i lidt vand, til den falder sammen.
Bruger du tørrede lasangeplader skal de forkoges 5 min. i letsaltet vand.
Lad dem dryppe lidt af.
Til saucen smeltes smørret og melet røres i. Spæd op med mælk og kog langsomt op, til saucen har en cremet og ikke alt for tyk konsistens.
Rør 1 dl. ost i og smag til med salt, peber og muskatnød.

Smør et ildfast fad med olivenolie og læg et lag lasangeplader i bunden. Kom halvdelen af champignonerne over sammen med 1/3 af saucen.
Kom et lag lasangeplader mere over, kom spinaten, resten af champignonerne og 1/3 af saucen over.
Kom det sidste lag lasangeplader over, hæld den sidste sauce over og drys med resten af osten.
Bag lasangen 30 min. ved 200 grader varmluft.

3 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

En sikker metode til at få mig til at gispe af fryd er - at vise billeder af lasagne! Jeg må være i familie med Garfield! :-D

Meget fine pastaplader - er de egentlig bedre end de almindelige?

Anonym sagde ...

Åhh, lige en lasagne efter min smag - elsker forskellige variationer af lasagne :-D

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Piskeris, jeg elsker også lasange.. Eller bar pasta generelt!

Jeg plejer at bruge friske lasangeplader, som ikke skal forkoges, men må nok tilstå, at det er bedre med de tørrede, der er ligesom mere bid i..
Om de her, som også er ret dyre, er bedre end andre tørrede lasangeplader tør jeg ikke sige, men de holdt formen rigtig fint og det er et plus for mig..

Birthe, jeg elsker også lasange i alle de forskellige varitationer man nu kan fremtrylle..
Det er rigtig comfort-food:)