Da Nicole og Lisbeth var her i mandags havde jeg bestemt mig for at jeg ville bage Annes lækre hvidløgssnegle, men hvad sker der så?! Nettet er nede!!
Så jeg måtte sjusse mig frem til resultatet efter hvad jeg nu kunne huske og det blev nu ganske godt.
En anden gang vil jeg dog tilsætte lidt groft mel, for jeg synes at dejen bliver for "fersk" kun på hvedemel. Spelt eller ølandshvede ville være godt tror jeg..
MissMuffins hvidløgssnegle (8 stk.)
½ pk. gær2½ dl. lunken vand
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg.
300-350 g. hvedemel
40 g. blødt smør
2 fed hvidløg
1 spsk. friske timianblade
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker og ægget.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt til du har en fast og elastisk dej.
Lad den høve lunt og tildækket i ca. 30 min.
Imens laves smørret: pres hvidløget og rør det godt sammen med smørret og timian.
Stil det til side.
Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud til en aflang firkant, så tyndt som muligt.
Smør hvidløgssmørret ud over dejen og rul den sammen til en lang pølse.
Skær den i 8 stykker.
Kom bagepapir i en lille bradepande og læg sneglene heri med snitfladen op.
Lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.
Pensel dem med lidt vand og bag dem så ved 180 grader (varmluft) i ca. 15 min.
6 kommentarer:
Uhmmmm...de ser lækre og rigtig bløde ud ! Dem blir jeg bare nød til at prøve ;o) Lene´S
Lene, de blev også rigtig lækre og bløde:) Helt sikkert et dejligt madbrød:)
Ja, dem må jeg også prøve. Tror nu også at lidt groft mel vil være fint :)
//Line
Ja, eller måske bare en lille smule 5-korns blanding for lidt at tygge på:)
Øj de ser gode ud.
De var heller ikke helt ringe:)
Send en kommentar