onsdag den 31. august 2011

Kom og mød os:)


Lørdag d. 8. oktober 2011 vil Line, Kristine, Bitten, Camilla, Anna og så selvfølgeligt mig selv være at finde i Kræftens Bekæmpelses telt på Nytorv i Aalborg.
Her vil vi sælge cupcakes fra egne køkkener og alt hvad vi tjener vil gå til Kræftens Bekæmpelse og deres arbejde med brystkræft.
Så sæt allerede nu kryds i kalenderen, så I husker at komme forbi og støtte et godt formål!
Ja, og så vil det altså også være lidt pinligt hvis der slet ikke kommer nogen, så vi ender med at måtte spise dem allesammen selv:)
Vi håber hvertfald, at en masse af vores søde Aalborg-læsere har lyst til at komme forbi og sige hej:)

Dette lille projekt er sket i samarbejde med Christian fra Helping Hands.dk.
Helping Hands tilbyder massage lørdag d. 8. oktober 2011 til yderst fordelagtige priser, hvor al indtjening også går til Kræftens Bekæmpelse.
Et helt hold af frivilige fysioterapeuter og massører står klar til at samle ind til et godt formål, så kig ind på hjemmesiden for at booke tid til en dejlig massage.
Bagefter kan I jo altid kigge forbi og købe en cupcake med hjem:)

Ses vi?

Trøste-shopping:)

Nu hvor jeg var lidt depirmeret over at være blevet sån lidt fesen rødblondt, så kunne jeg da altid shoppe:)
Denne måned er nemlig både med løn, SU og varmepenge retur.
Der skal selvfølgeligt købes bøger for nogle af pengene, for så kan min opsparring lige så godt få lov at stå til næste gang, hvor der skal købes nogle bøger.
Det er godt nok dyrt, alene på 1. semester skal der bruges næsten 1.400 kr. på bøger og kompendier!
Nu hvor jeg ved, at jeg fra næste måned bliver en fattig studerende var det med at blive forberedt til vinteren.
Det plejer altid at komme bagpå mig, men i år er jeg i god tid!
Selvom solen titter frem idag, så er der snart efterår og så kommer der helt sikkert en modbydelig, snefyldt og kold vinter, hvor jeg ikke vil fryse.
Så idag har jeg købt en vinterjakke og de lækreste skindstøvler med foer.
Den blå jakke købte jeg i sidste måned og så den grønne idag, for det er rart at have noget at skifte med.
Støvlerne er virkeligt lækre; tyk sål, "slidt" skind, tykke snørrebånd, foer i hele støvlen og så er de ikke for tunge. De koster så også 1.000 kr. (900 kr. med studierabat), men det var det vi uventet fik tilbage i varmepenge og som Kristians synes jeg skulle bruge på støvler.
Han er altid så sød ved mig:)
Jeg fik nu også lige købt lidt undertøj og nogle fine øreringe og en Essie-neglelak på tilbud.. Og så måtte jeg skynde mig hjem med mit "blødende dankort", haha...

Nyt Hår

Her skulle egentligt være et billede af mit nye hår, men I må nøjes med smukke Emma.
For mit hår er ikke just særligt kønt!
Igår var jeg modig, for jeg havde sagt ja til at sidde model til nogle nye hårfarvningsteknikker ved min frisør.
Jeg har længe ønsket af komme af med det afblegede hår, men det er bare så stor en proces, for intet kan binde i så lyst hår.
Instruktøren var heller ikke just begejstret for at skulle farve i mit hår og mente, at det var bedre, at jeg klippede det af:)
Men farvet blev det, så nu er det en ubestemmelig lys, brun-orange farve, som de prøvede at overbevise mig om var en flot sandfarve. Som om!
Men, jeg ved også godt, at det er den eneste vej til en naturlig hårfarve og allerede om 7-10 dage skal der farves en masse reflekser i, så håret med tiden kommer til at se mere naturligt og sundt ud.
Jeg synes bare at 7-10 dage virker som lang tid, især når studiestart er imorgen, men så kan jeg lære ikke at gøre sådan noget så tæt på nyt!

tirsdag den 30. august 2011

Braided Pesto Breads

Jeg har længe kigget på denne opskrift og den skuffede bestemt ikke!
Da opskriften fra Girl vs. Dough var til 2 brød halverede jeg den og det var også godt nok, for lige pludseligt opdagede jeg, at jeg da vidst nok har lånt mine brødforme ud!
For nyligt havde jeg købt nogle små forme i Søstrene Grene og de er helt perfekte til kuvertbrød, så det blev de hurtigt forvandlet til med et rigtig godt resultat.
I opskriften skal der bruges skummetsmælkspulver og vand, men jeg brugte altså bare skummetmælk, for det vil jo blive det samme i sidste ende.
Dejen er meget klistret til at starte med, men bliv ved med at ælte og så bliver dejen luftig og elastisk.
Der skulle også revet parmesan i brødene, men jeg havde ikke mere parmesan.
Eller jo, det troede jeg at jeg havde, men det brugte jeg jo ligesom til at lave pestoen af. Typisk mig:)
Jeg tror bestemt ikke, at lidt revet parmesan ville ha gjort dem dårligere:)

Braided Pesto Breads (1 stort / 4 små)
225 g. lunken skummetmælk
½ spsk. tørgær
1 spsk. olivenolie
1 spsk. sukker
½ spsk. salt
ca. 400 g. god hvedemel (gerne "Tippo 00")
4 store spsk. pesto
evt. 100 g. revet parmesan

Rør tørgæren ud i den lunkne mælk.
Tilsæt olivenolie, sukker og salt.
Rør først halvdelen af melet i- rør rigtig godt.
Tilsæt resten af melet og hæld så dejen ud på et meldrysset bord.
Ælt dejen rigtig godt og længe, så den bliver fast, smidig og elastisk- gerne 8-10 min!.
Smør en skål med en smule olivenolie og kom dejen heri.
Vend den rundt i skålen, så alle sider er dækket af et tyndt lag olie.
Lad den hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store stykker.
Rul hvert stykke ud til en lille retangel.
Smør 1 spsk. pesto ud over hver retangel og drys evt. med parmesanost.
Fold hver side bare en lille smule ind over og rul så hver bolle til en pølse.
Med en skarp kniv skærer du så halvt igennem hvert brød på langs og snor så hvert brød, så "indersiden" vender ud. Se guiden her.
Kom hvert brød i en lille brødform med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket ca. 30 min.
Bag dem ved. 190 grader i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde på overfladen.
Løft dem ud af formen og lad dem afkøle lidt på en bagerist inden de serveres lune.

Spanish Chicken with Chorizo


Jeg har længe kigget lidt på denne opskrift fra bloggen Life is Great, for jeg elsker sån noget "alt-i-et-fad-mad":)
Jeg måtte dog lave kylling og kartofler hver for sig, for ellers var der ike plads nok til alle kartoflerne i det fad jeg brugte.
Det var nu også ok, for chorizoen og kyllingen smider noget fedtstof under stegningen og så blev kartoflerne ikke helt fedtet til.
Jeg har ændret i mængderne og tilføjet noget grønt peber, for jeg fik nogle med hjem fra Pap i søndags og de skal jo bruges:)
Jeg serverede som sagt kartofler dertil og så nogle små brød og en grøn salat med agurk, tomat og en oliedressing. Nemt og lækkert!

Spanish Chicken with Chorizo (4 pers.)
4 stk. kylling med ben (fx. overlår eller bryststykke)
1 kg. små aspargeskartofler
170 g. chorizo
2 løg
2 store, grønne peberfrugter
skal af 1 appelsin
1 håndfuld hakket persille
salt, peber og tørret oregano

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne og vend dem i en smule olivenolie og havsalt.
Kom dem i et ildfast fad.
Hak løgene og skær peberfrugterne i tern.
Kom det i bunden af et stort ildfast fad.
Gnid kyllingestykkerne med salt og peber og læg dem ovenpå grøntsagerne.
Skær chorizopølsen i tykke skiver og fordel dem imellem kyllingen.
Krydder det hele med oregano og revet appelsinskal.
Sæt kylling og kartofler i ovnen og steg i ca. 45-50 min.
Vend kartoflerne et par gange undervejs.
Når kyllingen er færdig drysses den med persille og serveres straks sammen med kartoflerne.
 (Billede lånt hos Line- hendes lækre kamera kan altså nogle tricks:))

Hyggelig Madblogger-middag:)


Line, Kristine og Camilla var jo på hyggeligt visit igår, hvor også Camillas lille dreng var med inde, så vi kunne få lov at se den lille fyr:)
Pigerne havde virkeligt lækre sager med til mig, det var nærmest ligesom at have fødselsdag: chokoladeovertrukne mandler, krymmel, servietter, chokolade, mere krymmel, bitte små skumfiduser, mere chokolade og så havde Line også en stor pose brombær med, som hun har været så sød at plukke til mig hjemme hos hendes forældre. TAK piger!
Menuen stod på hele 3 opskrifter, som jeg aldrig havde prøvet før, men det blev faktisk ganske vellykket hvis jeg selv skal sige det- opskrifter kommer selvfølgeligt senere.
Først skal jeg lige ha taget en kæmpe opvask:)
Egentligt sku jeg ha haft frokost-besøg af Nicole idag, men hun er desværre blevet syg.
Så dagen idag kommer til at gå med opvask, kogning af tomatsuppe (nåede det ikke igår), og så måske en lille middagslur:) Man har vel "ferie":)

mandag den 29. august 2011

Tigarella

 Sidste år købte vi en blandet omgang tomatfrø hos Camilla Plum og der var mere held med nogle sorter end der var med andre.
Pap var mest glad for denne sort, "Tigarella", som han fik taget frø af..
I år var der så fyldt med stribede skønheder i væksthuset, så jeg fik lov at gå på rov igår:)
Tomaterne er vildt lækre og krydrede og med en dyb, rød farve indeni og de flotte striber udenpå.
Jeg plukkede alle de modne, men jeg vil vædde med, at Pap kan plukke mindst lige så mange om et par dage!
Så idag skal der lige koges en omgang af MissMuffins Tomatsuppe til fryseren, for det er dejligt nemt til travle og kolde dage:)
I løbet af den sidste tid har vi fået tømt fryseren for alle de goder sager der var deri, men nu er den nærmest fyldt igen:)
I aften får jeg besøg af blogger-pigerne til en bid mad, så dagen idag skal bare gå med rengøring, indkøb og madlavning. En god dag hvis I spørger mig:)

søndag den 28. august 2011

På tur..

Min Moster blev 50 år idag og det fejrede vi med en lille suprise-morgenmad allerede kl. 9 imorges.
Så Moster blev fejret med rundstykker, gaver og alt hvad der hører sig til.
Hjemme hos Moster bor Ludvig, som er, som franske bulldogs er værst; fuldstændig sprængfyldt med energi og totalt overmodig:)
Nu er det nok ingen hemmelighed, at jeg elsker hunde, så der blev virkeligt leget igennem, men det er umuligt at køre den lille terrorist træt!
Mine hænder og arme ligner noget der har været oppe at slås med en arrig kat, for sån nogle spidse hvalpetænder er ikke for sjove.
Efter morgenmaden køre vi hjem til Pap i Voerså, hvor der blev serveret dejlig frokost og plyndret drivhus:)
Så vi har faktisk tilbragt det meste af dagen på de små landeveje på BØHlandet, været sammen med familien og med at spise rigtig meget. God søndag!
Den slags kræver en lille middagslur, så vi fik lige sån en lille en da vi kom hjem:)

Søndag..

Vi havde bare en rigtig dejlig dovne-dag igår, så skønt!
Kristian er selvfølgeligt også bare blevet mega forkølet, så han er også lidt slatten..
Idag skal vi spise frokost hjemme hos Pap i Voerså, så det er heller ikke meget der bliver lavet herhjemme den her søndag, men det går nok, for jeg har jo udsigt til 3 fridage inden studiestart.
Så skal der nok lige blive tid til lidt ekstra rengøring og tøjvask...
Laver I noget spændende den her weekend?

lørdag den 27. august 2011

Weekend..

Så er der fridage og så til sidst studiestart i udsigt til mig! Ahh..
Selvom arbejdet i Salling er fint nok, så glæder jeg mig til at slippe for sure, uhøflige og uopdragne kunder hver dag.
Selvfølgeligt er der også rigtig mange søde kunder, men hver gang jeg stiller mig bag den disk, så bliver jeg overrasket over hvordan voksne mennesker opfører sig- jeg forstår hvertfald godt hvorfor børn blir så skide uopdragne idag:)

Der er mange planer for de næste dage, men idag bliver nok den mest rolige af dem:)
Kristian vil gerne lige ind til byen og kigge, så jeg har selvfølgeligt lokket ham med på torvet. Det er rart når der er en med til at slæbe:)
Så skal vi nok bare have lidt lækker frokost, sove til middag og slappe lidt af med en god film i aften. Det blir godt:)

fredag den 26. august 2011

Klar til fridage...

Idag er "sidste dag" i Salling i denne omgang.
Altså, jeg stopper som fast derinde og skal så fortsætte derinde med studiejob, så det passer mig rigtig fint. SU kan man hvertfald ikke overleve på alene..
Så der skal ændres på de lidt dyre vaner når den kommer til at stå på SU, men det er nok også sundt nok:)
Uni starter allerede på torsdag i næste uge, så jeg har lige taget mig et par fridage op til, så jeg kan få ladet lidt op.
Den første tid bliver nok travl, så de næste dage vil jeg få set flest muligt mennesker- i aften starter jeg med filmhygge hjemme hos Kristina:)
Nå ja, og så skal der jo selvfølgeligt nok også lige gøres lidt ekstra rent og sån, når nu tiden er til det...
Jeg er begyndt at glæde mig rigtig meget til at starte, for det bliver skønt med en "hverdag" igen og det bliver en udfordring at skulle bruge hovedet igen- og ikke mindst at skulle lave lektier!
Jeg har jo selvfølgeligt taget sekretær-uddannelsen ved Brønderslev Kommune, hvor der var nogle meget overkommelige skoleophold, men alligevel så synes jeg lidt, at de tæller med under mine sabbatår.
Jeg blev student i 2006, så det er vidst også med at komme igang med den uddannelse til det, som "jeg vil være når jeg bliver stor":)

torsdag den 25. august 2011

5 ting, som gør mig glad i august

Her kommer de 5 ting, som gør mig glad i august:


  1. Solnedgange i smukke farver
  2. At studiestart nærmer sig:)
  3. Gåture ved hav og hede- især duften af "hjemme"- havsalt, lyng, skov, sand.
  4. At lave om og indrette herhjemme
  5. At spise Clara Friss pærer og kilovis af søde vindruer


Hvad gør dig glad i august?

onsdag den 24. august 2011

En hyggeaften...



På sån en trist og grå regnvejrsdag er det godt med lidt selvforkælelse.
Eftermiddagen er gået med gåtur med Emma, et lille powernap, vasketøj, børstning af Emma og støvsugning. Hold op som hun bliver ved med at fælde!
Vi er alene hjemme, så aftensmaden var en rest lasange fra fryseren og grøn salat. Lækkert! Og nu er fryseren tømt for alle rester!
Nu skal der hygges med levende lys, magasiner, platte tv-serier, frugt, chokolade og chips..
Lige i de her dage er jeg helt forelsket i Clara Friis pære, for de smager såå godt- især når de stadig er hårde, så jeg køber kun et par stykker af gangen:)

MissMuffins salat med porcheret æg og croutoner

Når jeg er alene hjemme spiser jeg næsten altid salat, hvis der ikke er rester på lager.
Jeg elsker salat- det gør Kristian ikke:)
Der er utroligt mange lækre salater at vælge imellem, så jeg skifter hele tiden, men babyspinat og ærtesalat har vi næsten altid.
Krydderurter smager også godt imellem salatbladene, så det bruger jeg også tit.
Så idag blev det til ærtesalat, babyspinat, raddicchio, feldsalat, rød syre og brøndkarse.
Udover salaterne blev det også til lækre tomater hjemme fra Pap, agurk og ærter.
For lidt varitation ville jeg så lave et porcheret æg til idag, selvom det lød noget svært.
Mit æg blev da heller ikke helt perfekt og fik lidt "flimser", men jeg er udemærket tilfreds med resultatet til at det var første forsøg. Næste gang vil jeg lave 2 æg, for 1 var lige i underkanten:)
For det bedste resultat skal ægget være så friskt som muligt, helst ikke mere end en dag gammel- det er noget med proteinet i æggehviden at gøre.
Så nye var mine æg nu ikke, men det gik alligevel.
Nu havde jeg også et par skiver tørt kartoffelfranskbrød som skulle bruges, så det blev forvandlet til croutoner til salaten. Rigtig lækkert, for så var der noget til at suge den lune æggeblomme op med:)

MissMuffins salat med porcheret æg og croutoner (1 person)
1 håndfuld babyspinat
1 stor håndfuld blandende salater og krydderurter
2 tomater
1/3 agurk
1 håndfuld ærter
1-2 æg
ca. 1 dl. eddike
2 skiver brød
hvidløgsolie, groft salt

Fjern skorpen fra brødet og skær det i små tern.
Steg det helt sprødt i en smule hvidløgsolie og drys med salt.
Skyl salaterne og anret dem på en tallerken.
Skær tomaterne i både.
Fjern kernerne fra agurken og skær den i skiver.
Fordel ærter, tomater og agurk over salaten.
Bring en gryde med vand i kog sammen med eddike og en smule salt.
Når vandet koger skruer du en smule ned for varmen, så der ikke er for store bobler.
Slå ægget ud i en lille kop og hæld det forsigtigt ned i gryden.
"Form" straks æggehviden omkring ægget med en ske.
Lad det småkoge i ca. 3 min.
Tag det op med en hulske, dyp det kort i koldt vand og fjern flimserne.
Anret straks brødcroutoner og æg ovenpå salaten og spis det med det samme, så æggeblommen stadig er lun.
NB: Laver du mere end 1 æg, så lav dem et af gangen!

tirsdag den 23. august 2011

Tirsdags-fri..

Nu skal I høre noget ulækkert!!
Imorges da jeg sku til at i noget tøj kunne jeg mærke noget ømt på mit kraveben, så jeg kiggede selvfølgeligt li i spejlet. Først troede jeg at det var et lille sår, men så var det fanme en KLAM tæge, der sad der og vrikkede med sine klamme ben. YDRK!
Gik så lige lidt i panik, for jeg ku altså ikke selv ta den ud og ku slet ikke overskue at den sku sidde til mor og mormor kom.
Så jeg løb ind til farmor og farfar nærmest kun i undertøj, så farfar havde nær fået morgenkaffen galt i halsen, haha..
Farmor fik den dog vrikket ud, så jeg igen kunne trække vejret normalt.
Uh, hvor synes jeg at de er klamme.
Nu har jeg ikke været i nærheden af noget skov, så den kommer sikkert fra naboens hund, som jeg klappede igår aftes. Den har en kæmpe pels, kommer i skoven næsten hver dag og får intet imod lopper og flåter. Nu blir han nok ikke klappet før til vinter, haha!

Emma kom hjem i formiddags, så vi "fejrede" det med et lille bad:)
Dagen er ellers gået med at vaske 5 maskiner vasketøj, skifte sengetøj, vaske op og støvsuge.
Resten er tiden er gået med at snakke med Emma, se tv-serier og sove til middag..
Planen var egentligt, at der sku gøres rent, men det må vente til imorgen, for jeg trængte til en slapper oven på den travle weekend..

Zucchini Muffins with Nutella Swirl


Mor og mormor kom med Emma her til formiddag, for vores bil er jo kaput.
Når de nu kom den lange vej, så måtte jeg jo hellere lige bage lidt sødt og valget faldte på disse muffins fra bloggen A Spicy Perspective.
De var stadig varme da vi spiste dem og der er de altså ikke så gode, som når de er helt afkølede.
Personligt vil jeg nok også undlade kanel en anden gang, for jeg synes ikke, at det passer dertil. Smagen af Nutella og citron er nok for mig hvertfald:)
Dejen var noget mærkelig at arbejde med, næsten så tyk at jeg kunne lave den til boller, så jeg tilsatte lidt mælk og så gik det fint. Undlad evt. lidt af melet hvis du bager dem.
Mine "swirls" blev der ikke meget swirl over- nok fordi at der var godt med top på nutellaen, men de blev stadig ret fine at se på:)

Zucchini Muffins with Nutella Swirl (12 stk.)
340 g. mel
½ tsk. salt
½ tsk. natron
½ tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
225 g. sukker
115 g. blødt smør
2 små æg
1 squash, revet (omkring 200 g.)
skal af 1 usprøjtet citron
12 tsk. nutella

Bland mel, salt, natron, bagepulver og kanel godt sammen.
Pisk sukker og smør lyst og cremet.
Pisk æggene i et af gangen.
Tilsæt mel-blandingen og pisk til dejen netop er ensartet.
Pisk revet citronskal og squash i.
Fordel 12 muffinforme i en muffinplade.
Kom dejen heri.
Fordel 1 tsk. Nutella i hver muffin og lav en "swirl" med en tandstik eller en spids kniv.
Bag dem ved 180 grader i ca. 15 min.
Lad dem afkøle helt på en bagerist inden de spises.

En tur i Netto..

 Det kan godt være, at I siger, at Netto er billigere end Føtex, men det er fordi I ikke kender mig!
Jeg har nemlig rygrad som en regnorm når det kommer til Nettos nonfood-afdeling!
Som idag, hvor jeg kun lige skulle have de der par liter mælk, leverpostej til Emma og en smule grønt, men endte med mere end jeg kunne bære!
I denne uge er der kinesiske sommerlagner på bud og de minder mig i den grad om min farmor, sommerhus og barndom.
Jeg er sikker på, at hun må ha haft nogle duge der lignede!
Så sån et måtte jeg ha.. Sammen med alt muligt andet.. som muffinskrus, muffinsservietter, en ekstra muffinplade, patentglas med pastelfarvede låg og et lille ovnfast fad i sart grøn.
Uundværligt hvis i spør mig:)


Det er ikke kun i nonfood-afdelingen jeg forgriber mig, for der er også tit mange lækre delikatesser at finde på de rodede hylder.
Idag var de gode tilbud fiskeboller (Emma elsker de klamme tingester) og Ribena Saft.
Jeg købte også de her små knækbrødsstænger, for de bliver sikkert gode at have med på madpakken når den tid snart kommer.
Jeg ku selvfølgeligt sagtens bage nogen selv, men tid er der ikke altid nok af, så det er godt med et lille lager til de travle dage.

Ja, og så måtte jeg lige i Søstrene Grene efter Kristines tarvelige indlæg.
25 stk. muffinsforme for 3.88 kr. Det billigt!

mandag den 22. august 2011

Sån noget l*rt..

Efter arbejde skynder jeg mig hjem, så jeg kan hente Emma i Sæby hos mormor, men hvad sker der så: køleren er åbenbart gået!
Heldigvis var jeg ikke nået ret langt da lampen begyndte at lyse, så jeg smuttede lige forbi min onkel og fik ham til at hjælpe mig.
Der var desværre ikke noget at gøre, for kølervæsken plaskede bare ud af bilen..
Så nu er Emma strandet i Sæby sammen med den aftensmad, som jeg har glædet mig til hele dagen:(
Øv for noget tis, for ikke nok med at jeg lige skal regne ud hvordan jeg så får hentet Emma, så koster det også en formue at få skiftet køleren.. Øv øv øv...

Ude godt men hjemme bedst:)

Så er vi hjemme fra Djævleøen igen og selvom det har været en rigtig god tur, så er det nu dejligt at være hjemme i sin egen seng igen:)
Vi har haft nogle super gode og travle dage med strøgtur(købte igenting!), brunch, fødselsdagsmiddag og masser af leg.
Vi har boet hos Kristians venner i deres dejlige nye hus, så det har været det rene luksus, hvor vi har lånt deres ene bil, så vi har haft mulighed for at besøge Kristians familie.
Jeg har sovet som en sten for første gang i 100 år, men det skyldes nok også, at 2-årige William har forstået at udnytte, at der har været gæster at lege med.
Puh, al den energi der er i sån et lille menneske!
Herhjemme er køleskabet gabende tomt, så inden jeg skal møde på arbejde skal jeg vidst lige ha handlet lidt ind, så vi er klar til ugen.
Mormor giver heldigvis aftensmad, for jeg skal jo også lige hente Emma- det er vildt underligt at komme hjem og hun så ikke er her!
Jeg ved dog, at hun nyder at være hos mormor, for der er en have at bevogte og en seng man godt må sove i:)
Imorgen har jeg heldigvis en fridag, så der blir der tid til oprydning, rengøring og tøjvask, for det er jo ikke nået i denne weekend.

fredag den 19. august 2011

Afsted det går..

 Inden vi afleverede Emma ved mormor igår aftes smuttede vi lige ned til stranden i Sæby, nede ved Søbadet. Åh, hvor jeg elsker strand og vand!
Det gør Emma nu også, så vi gik en lang tur, først på "strand-promenaden" og så nede langs vandet da vi gik tilbage til bilen.
Så fik mormor en dejlig træt hund:)
Idag bliver det nogle lidt andre omgivelser, for kl. 08.40 rejser vi til hovedstaden og returnere først søndag aften.
Emma er hos mormor og naboens datter passer lejligheden- dejligt nemt!
Dagen idag skal tilbringes i København sammen med Kristians kammerat, med spisning og en lille smule shopping, inden vi kører hjem til dem i Greve.
Imorgen er det først brunch med noget familie og senere fødselsdagsmiddag.
Søndag skal vi så noget forskelligt sammen med Michael og Berit, så det bliver en travl weekend!
Der bliver heller ingen blogging herfra, for jeg gider ikke slæbe min bærbare med- jeg har allerede rigeligt jeg skal finde plads til, haha:)

Ha en dejlig weekend!

torsdag den 18. august 2011

ZZZZZzzzzzZZZZzzzz

Jeg er bare så træt for tiden!
Men jeg kan ikke sove!
Jeg har svært ved at falde i søvn, vågner nemt og kan slet ikke sove ret længe...
Sån som i nat har jeg været vågen flere timer, så jeg er bare mega træt her til morgen..
Når jeg så endeligt sover, så drømmer jeg helt vildt.
Ikke om noget dårligt, bare brudstykker af alt muligt mærkeligt...
Suuk.. Det bliver en lang arbejdsdag:(

onsdag den 17. august 2011

En stille fridag..

Fridagen idag er blevet brugt meget stille og roligt.
Formiddagen gik med lidt forskelligt praktisk som at børste og studse Emma, afrime fryseren, pleje af blomster og krydderurter, vaske op, støvsuge, vaske gulv og så vaske en enkelt maskine tøj.
Jeg havde ikke rigtig lyst til at skulle ned og træne, så det blev til en dejlig lang gåtur langs Syrestien og fjorden.
Hjemme igen blev det til et lang bad, frokost og en middagslur:)
Så ikke det vilde, men når weekenden skal bruges på alt muligt andet end at slappe af, så måtte jeg jo gøre det lidt på forhånd:)
Aftensmaden var bare rester, så det har bare været nemt idag.
Nu vil jeg fortsætte med at lave så lidt som muligt:)

MissMuffins hvidløgssnegle


Da Nicole og Lisbeth var her i mandags havde jeg bestemt mig for at jeg ville bage Annes lækre hvidløgssnegle, men hvad sker der så?! Nettet er nede!!
Så jeg måtte sjusse mig frem til resultatet efter hvad jeg nu kunne huske og det blev nu ganske godt.
En anden gang vil jeg dog tilsætte lidt groft mel, for jeg synes at dejen bliver for "fersk" kun på hvedemel. Spelt eller ølandshvede ville være godt tror jeg..

MissMuffins hvidløgssnegle (8 stk.)
½ pk. gær
2½ dl. lunken vand
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg.
300-350 g. hvedemel
40 g. blødt smør
2 fed hvidløg
1 spsk. friske timianblade

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker og ægget.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt til du har en fast og elastisk dej.
Lad den høve lunt og tildækket i ca. 30 min.
Imens laves smørret: pres hvidløget og rør det godt sammen med smørret og timian.
Stil det til side.
Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud til en aflang firkant, så tyndt som muligt.
Smør hvidløgssmørret ud over dejen og rul den sammen til en lang pølse.
Skær den i 8 stykker.
Kom bagepapir i en lille bradepande og læg sneglene heri med snitfladen op.
Lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.
Pensel dem med lidt vand og bag dem så ved 180 grader (varmluft) i ca. 15 min.

tirsdag den 16. august 2011

De små kriser...


Ja, tøjkriserne I ved, haha..
Altså, jeg købte jo den smukke, grønne kjole da jeg var ude at suse med Kristine og den sidder bare helt perfekt, men jeg er bare blevet lidt i tvivl.
Måske den er lidt for fin til lejligheden.
Vi skal til 70 års fødselsdag på Gl. Jonstrup Købmandsgaard sammen med Kristians familie, hvor dresscode'en er; pænt sommetøj.
Altså, HALLO: Hvad er pænt sommertøj måske lige!
Så bare sån lige for at være sikker, så købte jeg en anden kjole igår, men den var heller ikke lige noget.
Den blev så lige byttet idag, hvor jeg så faldt over denne smukke top, der bare falder helt perfekt.
Så kom jeg til at købe den.
For sammen med leggins eller sorte jeans, guldstiletter og en stor halskæde vil den også bare være flot.
Suuuuk... Ved ikke hvad jeg skal vælge...

Der var ikke meget at lave på arbejde idag, så jeg gik tidligt.
Heldigvis da, for jeg har lige nået at kramme min lillebror farvel inden han igen tager til Grønland efter små 14 dage herhjemme.
Jeg synes virkeligt at han er så sej, at han bare lige flytter derop helt alene:)

Tirsdag..

Puuh, hvor er jeg træt..
Nicole og Lisbeth var her igår til spisning, så inden de tog hjem og jeg fik ryddet op, så blev klokken mange.
Og hvad sker der så?! Jeg vågner mega tidligt og kan ikke sove!
Nu skal jeg møde 7-14 idag, så jeg kan vidst lige så hjem og snuppe en lille middagslur sammen med Emma, inden at jeg smutter hjem til Lise.
Det så langt tid siden jeg har været sammen med Lise, så jeg glæder mig!
Og så er jeg endda så heldig, at jeg har fri imorgen:)
En fridag, der skal bruges på at komme igang med at træne igen og så ikke rigtig andet..
Det bliver godt!

mandag den 15. august 2011

Coleslaw med mormordressing

Mange (inkl. Kristian og hele min familie) synes, at vi får alt får meget mærkeligt mad herhjemme.
Engang imellem får vi nu også "almindeligt" mad, som i lørdags, hvor vi fik frikadeller, kogte kartofler, sauce og rødbeder. Kristian elsker frikadeller:)
Til den slags mad hører der sig sjældent særligt meget grønt til, men det dur ikke, så jeg lavede en coleslaw til efter opskrift fra MagasinetMad nr. 7/2011.
En virkeligt lækker og sprød salat med en skøn dressing.
Selv Kristian tog frivilligt salat 2 gange og det er en sjældenhed!
Jeg brugte ikke så meget mynte som i opskriften, for jeg synes nemt at maden kommer til at smage lidt af tandpasta hvis der er for meget i, men det er jo en smagssag.

Coleslaw med mormordressing (2 pers.)
½ spidskål
3-4 nye gulerødder
½ bdt. kørvel
ca. 1 spsk. hakket mynte

Dressing:
saft af ½ citron
1 dl. fløde
1 spsk. rørsukker
lidt salt og peber

Start med at lave dressingen: Bland citronsaft, rørsukker og fløde godt.
Smag til med et lille nip salt og peber og stil den på køl, så den tykner lidt.
Fjern stokken og de yderste blade fra spidskålet og skær det i helt fine strimler.
Skrub gulerødderne godt og skær dem i tynde strimler med en tyndskræller.
Hak kørvel og mynte og bland det sammen med grøntsagerne.
Lige inden serveringen blandes grøntsagerne med dressingen.
Serveres straks.

søndag den 14. august 2011

MissMuffins Pasta med kantareller og serranoskinke

Vi bliver aldrig rigtigt trætte af pasta, så endnu en pastaret har set dagens lys herhjemme:)
Generelt er vi ret glade for svampe herhjemme, men kantarellerne er og bliver en favorit!
Der stod en bakke i køleskabet sammen med nogle lækre cherrytomater, en pakke skinke og en slat fløde så det var nemt at trylle en lækker og cremet pastaret frem.
Hvis du ikke er bange for persille kan den godt klare lidt mere, men så vil Kristian ikke spise det:)
Havde jeg haft noget babyspinat havde jeg helt sikkert kommet en håndfuld i, men det er bare sjældent at min lokale Føtex har det. Øv!
Undlad skinken og riv noget frisk parmesan over, så er det en dejlig vegetarret:)

MissMuffins Pasta med kantareller og serranoskinke (2 pers.)
1 pakke frisk pasta
4 skiver serranoskinke
1 bakke kantareller (ca. 110 g.)
7-8 cherrrytomater i halve
2 forårsløg i skiver
2 spsk. finthakket persille
1 tsk. dijonsennep
ca. 1 dl. piskefløde
1 spsk. smør
olivenolie, salt
evt. lidt frisk timian

Varm ovnen op til 200 grader.
Placer skinken på en bageplade med bagepapir og bag det sprødt.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Varm lidt olivenolie og smørret op i en pande og steg forårsløg og kantareller heri et par minutter.
Tilsæt tomaterne og lad dem simre med et øjeblik.
Hæld fløde, sennep og en smule salt ved og lad det koge ind til en cremet sauce.
Kom persillen ved og smag til.
Anret den varme pasta med saucen og skinken smuldret over.
Pynt evt. med lidt timian og spis det med det samme.

Vores "nye" entre..







Ny er den selvfølgeligt ikke, men det føles virkeligt sån efter at dørene er blevet malet og loftet fik lys bedjse.
Det er så flot!
Jeg har selvfølgeligt ikke været så smart, at jeg fik taget før-billeder, men dørene var bare grimme og træ-farvede, det var loftet også og så stod der et overfyldt skostativ langs væggen.
Vi har fået sat 6 skoskabe fra Ikea op til alle vores sko, et par stænger bag på døren til kasketter osv. og så nogle flere knager.
Vi havde dog ikke skruer til dem alle, så de kommer først lige op her når vi får købt de rigtige.
De gamle knager har fået lov at blive siddende for at undgå huller, mens de nye er en blanding af alle mulige forskellige, der skal sættes op sån lidt forskudt.
Det synes jeg ser rigtig fint ud i en ellers lidt kedelig entre.
Projektet med at male dørene er noget større end jeg forventede, så der mangler stadig at blive malet 2½ dør og alle fodlisterne inden vi er færdige, men det bliver først når der igen er tid.
Eftermiddagen er brugt på rengøring og vasketøj, men jeg mangler stadig lige at støvsuge.
Jeg skal bar li ta mig sammen:)