tirsdag den 11. september 2012

Müesliboller med banan og blåbær



Når jeg skal i skole kan jeg godt lide en lille sød snack om formiddagen og der duer det altså ikke med kage eller chokolade hver dag. Så i stedet prøver jeg med disse grove boller med sødme fra banan og blåbær. De burde stille min søde trang!
De er lavet lidt på slump, så det kan godt være de skal have mere eller mindre hvedemel, så der må du lige prøve dig frem.

Müesliboller med banan og blåbær (7-8 stk.)
25 g. gær
3 dl. lunken vand
25 g. blødt smør
½ tsk. salt
1 dl. müesli
1 banan
1 dl. friske blåbær
200 g. fuldkornshvedemel
ca. 100-125 g. hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt müesli, salt, smør, moset banan og blåbær.
Rør det langsomt sammen og tilsæt så melet lidt efter lidt.
Dejen skal æltes godt og længe ved lav hastighed på røremaskinen. Den skal være fast, men stadig ret klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med 2 teskeer, for dejen er ret klistret.
Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket i 30 min.
Bag dem ved 200 grader i ca. 12 min.
Lad dem køle helt af på en rist.

3 kommentarer:

Helle sagde ...

Lige hvad jeg gik og manglede! Jeg har nemlig også ofte brug for lidt ekstra sødt om formiddagen, og der er disse jo både mættende og søde - win win :) Tak for opskriften.
Håber at du er ved at få det bedre igen. :)

Maj sagde ...

Uhm de lyder altså rigtig lækre! Og virkelig gode for blodsukkeret, når man har nogle lange dage på studiet - eller når man bare er snackish ;)

Elsker selv en god musliboller, og banan lyder rigtig dejligt i!

Håber måsen har fået det bedre...

- Maj :D

MissMuffin sagde ...

Helle, det er de nemlig, så de kan godt spises med god samvittighed. Efter min smag vil der godt kunne komme lidt mere banan og lidt mere blåbær i:)
Det går fremad, men jeg har stadig ondt når jeg sidder ned:(

Maj, de er også blevet ret gode, så kast dig endelig over dem:)
Måsen gør stadig temmeligt ondt når jeg skal sidde, men det går fremad:)