Forretten Nytårsaften var to slags bruschetta. Dene ene var klasikkeren med tomat, mozzarella og basilikum. Og så var der denne med røget dyrekølle, feta og granatæble. Virkelig lækker lille hapser, som Lise og Peter stod for. Opskriften er fra "Jagten på den gode smag" af Carsten Kyster og Colombus Leth. Da Lise og mig kiggede i bogen for noget tid siden vidste vi, at den skulle prøves ved lejlighed. Lise var endda så heldig, at der lå et stykke røget dyrekølle i hendes fryser, for hendes far går på jagt. Er du ikke lige så heldig, så er jeg sikker på at man kan bruge et stykke almindeligt, røget mørbrad i stedet. Det fåes bla. i Føtex.
Her kommer opskriften som den står i bogen- vi lavede den lidt på slump:)
Bruschetta med røget dyrekølle, granatæble og feta (4 pers.)
4 tynde skiver hvedebrød
1 fed hvidløg
200 g. røget dyrekølle i tynde skiver
2 dl. granatæblekerner
100 g. feta
1 hjertesalat
3 stængler mynte
2 spsk. olivenolie
friskkværnet peber
Rist brødene på en pande, brødrister eller i ovnen.
Gnid dem med hvidløg.
Fordel salat og dyrekølle på brødene.
Smulder fetaen og kom den ovenpå sammen med granatæble og mynteblade.
Dryp med olivenolie og krydder med salt.
Server med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar