Det er vidst lidt en snyde-titel, for der er ikke meget kartoffelsuppe over denne her, nærmere blomkålssuppe. Den smager dog overraskende nok en del af kartoffel, mens blomkålssmagen ikke er så gennemtrængdende. Den giver derimod den fine, cremede smag og konsistens, som man normalt får fra en slat fløde.
Sammen med den salte bacon, de stærke løg og en smule revet cheddar var det virkelig lækker og mættende aftensmad.
Opskriften fandt jeg på Pinterest, men originalen ligger her.
Skinny Potato Soup (2 pers.)
3 kartofler
1 blomkål
3 dl. boullion
3-3½ dl. mælk
1 dl. creme fraiche
salt, peber
Tilbehør:
Sprødstegt bacon
Forårsløg eller purløg
Revet cheddar
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem i rigeligt vand.
Del blomkålet i små buketter. Når kartoflerne er ved at være møre kommes blomkålen ved, så den bliver kogt lige nøjagtigt mør.
Hæld vandet fra og kom grøntsagerne i en blender.
Kom mælk, boullion og cremefraiche ved og blend til en cremet suppe- tilsæt evt. lidt mælk hvis den er for tyk.
Kom suppen tilbage i gryden og varm den igennem.
Smag til med salt og peber.
Serveres med bacon, forårsløg og cheddar på toppen.
7 kommentarer:
lyder dejligt, dog ville jeg bruge kogevandet üg ikke smidet det væk for det er det alle vitaminerne er!
når vi har spist den hvidkålssuppe op vil jeg prøve denne her!
Anni, det kunne være en god ide at gøre.
Hvidkålssuppe er ikke min favorit, men det kunne den her gå hen og blive..
den smager rigtig godt, kan jeg hilse og sige!
Hvor lækkert, det må prøves :)
Sådan en suppe er kræs her om vinteren. Godt skud i øvrigt :-)
Natascha, det var lækkert:)
Piskeris, der er jo sååå koldt for tiden, så suppe er en god ting!
Den skal afgjort prøves :)
Send en kommentar