De fleste er vilde med kombinationen af sød, moden melon og saltet skinke. Denne lille salat har lidt et tvist af den kendte variant, men uden at det bliver for meget.
Opskriften er tiltænkt som en forret, men jeg serverede den for madklubben, som en lille ekstra ting til al osten, pølsen og brødet:) Denne vil også være lækker som en let frokost eller aftensmad sammen med et god stykke brød og et glas vin, når vejret bliver godt og sulten ikke er så stor.
Opskriften er fra Magasinet Mad! september/2010.
Jeg synes, at man godt kan nøjes med at lave halvdelen af dressingen, men det er en smagssag. Jeg er løbet tør for honning og glemmer hele tiden at få købt noget nyt, så jeg brugte den halve mængde ahornsirup istedet.
Melonsalat med parmaskinke, pinjekerner og blåbærdressing (4 personer)
1 lille, moden melon
8 skiver parmaskinke
1 bakke babyleaves
1 dl. friske blåbær
Blåbærdressing:
2 dl. blåbær
½ spsk. balsamicoeddike
4 tsk. honning
4 spsk. olivenolie
salt og peber
Start med at lave dressingen.
Blend blåbær, eddike, honning og olivenolie sammen til en cremet konsistens.
Smag til med salt og peber.
Skyl og tør salatbladene. Anret dem på et pænt fad.
Flæk melonen, fjern kernerne og skær den i ca. 8 skiver.
Fold et stykke parmaskinke omkring hvert stykke melon.
Placer dem oven på salatbladene.
Dryp dressingen over og fordel blåbærrene herover.
Rist pinjekernerne på en tør og varm pande til de er gylne og drys dem over.
3 kommentarer:
Mmmm, den skal helt sikkert pröves til sommer när vi kan sidde ude pä altanen og nyde et glas koldt vin til ;-)
Uha, det ser simpelthen bare så godt ud - rigtig sommerligt og godt! Lige til at nyde i solen.
- Anne
Annemette, jeg tror også bare at den vil være perfekt til sådan en omgang sol og hvidvin!
Anne, hvis man savner et strejf sommer (og hvem gør ikke det?!) så er den perfekt!
Send en kommentar