fredag den 7. februar 2014

Anmeldelse: Mæt&Slank med LCHF (Politikens Forlag)





Jane Faber er lige nu aktuel med hendes nyeste bog om LCHF "Mæt&Slank med LCHF".
Low Carb High Fat er blevet meget populært og flere og flere skifter den traditionelle korn-holdige og magre kost ud med lette grøntsager, kød, smør og fløde.
LCHF er ikke noget for mig. Jeg prøvede i 14 dage og fandt det kun besværligt. Alligevel er jeg blevet noget bedre til at spise mindre stivelse og mere fedt og det fungerer rigtigt godt for mig. Ren LCHF giver for mange afsavn i forhold til fordele i min optik.
I bogen finder man både en introduktion til LCHF, tips til at opnå vægttab på LCHF og en masse lækre opskrifter.



Om man spiser LCHF eller ej, så er den her bog fuld af lækker inspiration til morgenmad, frokost, aftensmad og lidt sødt.
Billederne og layoutet er virkeligt smukt og bogen er dejlig tyk.
Forskellen på denne og den første af Jane Fabers bøger er, at jeg synes at opskrifterne er tilpasser danske spisevaner endnu mere. Her er flere opskrifter på lowcarb brød end i den første, så den vil måske være mere anvendelig når man er ny i LCHF.
Afsnittet om madpakker og gæstemad manglede i den første bog, så det er dejligt at de er med i denne her. Vi har venner, som spiser LCHF og man vil jo gerne kunne servere noget lækkert og spændende når de kommer og spiser og samtidig tage hensyn til, at de er på kur.
Vil du gerne spise LCHF skal du være forberedt på en tur i helsekosten efter lidt dyre specialvarer som nøddemel, kokosfibre, sukrin osv, men jeg synes nu egentligt at det er holdt på et rimeligt niveau.
Generelt er jeg meget begejstret for bogen. Den er smuk, indbydende og anvendelig.
Bogen får 6 ud af 6 stjerner.
Nogle gange synes jeg måske lige, at Jane kan være dramatisk nok i sit ordvalg, men det er nok en smagssag.
Om man spiser LCHF eller ej, så er der meget lækker inspiration at finde til god mad.



Ingen kommentarer: