fredag den 9. april 2010

Pasta Cabonara..

Uhm, lækkert, mildt og hyggeligt mad- comfort food når det er bedst:)
Pasta Cabonara er ikke særligt sundt, men det smager så godt!
Opskriften er en af Jamie Olivers med en smule ændringer..
Havde jeg orket havde vi spist den med sprød salat og brød til, men idag er det fredag og så gør det ikke noget at springe det sunde over. Alt hvad det kunne blive til, var et par af de hjemmelavede soltørrede tomater..
Retten er ret simpel, men detbetyder også det er vigtigt at bruge gode råvare, da det virkeligt smager igennem..

Pasta Cabonara (2 pers)
250 g frisk pasta
4 skiver pancetta / røget bacon
2 past. æggeblommer
½ dl fløde
50 g friskrevet parmesan
skal af ½ økologisk citron
salt og godt med peber
evt. ½ bdt. hakket persille

Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Skær pancettaen ud i mundrette bidder og steg den til den er gylden og sprød.
Pisk æg, halvdelen af parmesanen, citronskal, fløde, salt og peber (evt persille) sammen.
Hæld vandet fra pastaen og vend det hurtigt sammen med æggeblandingen- det er vigtigt at pastaen er meget varm, så æggemassen fordeler sig som en lækker creme.
Vend pancettaen og resten af parmesanen i og server.

8 kommentarer:

heidi sagde ...

Det ser ikke helt skidt ud af en fredagsmenu :-)
De der soltørrede tomater, har du skrevet fremgangsmåden på dem et sted?

MissMuffin sagde ...

Det var en god fredagsmenu ja:)
Ja, men du får den bar li her:
cherrytomater i halve ligges på en bageplade med bagepapir med skærefladen op.
Dryp med lidt olie og drys med en smule sukker, groft salt og tørret krydderurter- timian eller herbes de provence er min favorit.
Bag dem på 100 grader i 4-5 timer til du synes de ser fine ud.
Lad dem køle lidt af og kom dem på glas og fyld op med olivenolie..
De er så lækre i salater, sandwich eller i pasta...

heidi sagde ...

Tak, jeg har længe haft lyst til at prøve at lave dem, men har manglet en afprøvet god opskrift, så det skal helt klart prøves.
Hvor længe har du prøvet at gemme dem i olie, bare sådan for at få en ide om hvor længe de kan holde sig?

MissMuffin sagde ...

Nogen siger de kan holde sig en måneds tid, men jeg har ikke prøvet det, for jeg får dem spist ret hurtigt:)
Herhjemme plejer de sjældent at blive over 14 dage gammel..
Olien, de ligger i fejler bestemt heller ingenting, den bruger jeg til at stege fx. bøffer i, for så giver det en dejlig smag af tomater og krydderier..

Piskeriset sagde ...

Mmm... simpel mad kan absolut også være lækker mad! Og nu må jeg hellere finde noget frugt frem, inden jeg bliver alt for sulten af at kigge på det billede! :-D

MissMuffin sagde ...

Simpelt er tit det bedste:)
Det smagte hvertfald rigtig dejligt..

heidi sagde ...

Det er heller ikke sikkert de får lov at ligge så længe her, men nu prøver jeg med en portion i morgen, og ser hvor gode de bliver.
Og så har jeg lejet mig ind i to naboers drivhuse, så jeg kan få mine egne tomater og prøve med senere på året :-)
Har du i øvrigt prøvet Camilla Plums version? Den står her http://www.dr.dk/DR2/CamillaPlum/Mad_der_holder/Opskrifter/2009/uds_7/20090916144135.htm - den største forskel er vist at hun gør det ved lavere varme.

MissMuffin sagde ...

Jeg har forsøgt nogle foskellige versioner og det afhænger utroligt meget af ovnen- det har kostet et par kiksere..
For min ovn er det 100 grader varmluft 4-5 timer, men ved at mange gør det ved ca. 80 grader i 6 timer..
Prøv dig frem:)
Herhjemme spirrer tomaterne frem i vindueskarmen, så jeg får sørme også mange tomater i år!