mandag den 5. april 2010

Skinkebrød..

Det her skinkebrød er en klassiker i mit køkken og noget der altid kan bruges, hvis fantasien svigter:)
Sammen med masser af god salat og en klat tzatiki er det både lækkert som frokost og aftensmad.
Opskriften giver 2 brød, hvilket passer til 4 personer, men man kan sagtens fryse dem, så er der også til nem aftensmad en anden dag.

Skinkebrød (4 pers/2 "brød")
2 ruller fersk butterdej / 2 pk. optøet butterdej fra frost
1 stor bakke champignon
2 pakker skinke i strimler
2 pakker pikantost
1 stort bundt purløg, finthakket
salt, peber

Rens champignonerne og hak dem groft.
Steg dem i en smule smør og olivenolie til de er bløde. Krydr med salt og peber.
Bland champignonerne godt med pikantost, skinke og purløg.
Rul butterdejen ud og fordel fyldet på brødene.
Luk dem godt sammen om fyldet- min mor fletter normalt brødet sammen, så det får en pæn lukning, men det kan jeg ikke finde ud af:)
Kom brødene på en bageplade med bagepapir og bag dem ca. 30 min ved 200 grader.

6 kommentarer:

Hanne K's verden sagde ...

Også en klassiker her. Det smager bare af gamle dage og super godt.
Får helt lyst til noget lignende.

heidi sagde ...

Det er en af livretterne hos bonussønnen, (og vi voksne spiser også godt til, når den er på bordet) - her hedder den bare skinkestang i stedet, men indholdet er mere eller mindre det samme :-)
Jeg kan i øvrigt heller ikke finde ud af at flette den - det er blevet til flere mislykkede forsøg, men jeg tror jeg forsøger med din version næste gang - helt lukket og med pynt på toppen!

Piskeriset sagde ...

Smart og nem løsning - mange tak for ideen :-)

MissMuffin sagde ...

Hanne, det smager nemlig super godt og er super nemt- men måske ikke vildt sundt:)

heidi- jeg kalder det også begge dele:)
Nogle gange har bar skæret 3 stykker butterdej fra og så lavet en snyde-fletning, men nu blev det lige et par sommerfugle, hvilket faktisk blev rigtig fint..

MissMuffin sagde ...

Det var så lidt Piskeris:)

Anette sagde ...

Sikke et fint skinkebrød. Det ser rigtig lækkert ud. Tak for inspirationen.