fredag den 25. juni 2010

Bruxelles...

 Så er jeg kommet hjem fra en rigtig fin tur til Bruxelles, med både studieliv, shoppingture og en masse socialt samvær:)
Hotellet var rigtig fint, med badekar på hvert værelse(som jeg virkeligt nød) og en kæmpe morgenmadsbuffet:)
Busturen var hård, men sån er det når man samler 50 kvinder og stakkels 7 mænd på en begrænset område i 13 timer af gangen.
Alle havde migræne/køresyge/savnede deres børn/kedede sig/rygetrængende/mensturationssmerter/madallergi og jeg ved ikke hvad. Godt jeg havde Ipod'en med, så jeg kunne passe mig selv når de gik for meget i selvsving:)
 Vejret var fantastisk med 22-25 grader eller mere, dog ikke lige mandag hvor der dryppede lidt.
Som mange af belgierne nød vi derfor vores frokoster ude i det fantastiske vejr.
Normalt er jeg ikke til danskvand, men Pellecrino smager bar alletiders med de bløde bobler, så den fik jeg drukket nogle flasker af i varmen.
Under mandagens sightseing fortalte vores danske guide noget om, at Bruxelles er en af europas grønneste storbyer, og det må man sige. Overalt er der smukt veligeholdte parker, legepladser og små grønne pletter.
Ovenstående frokost blev nydt  midt i den grønne plet i en rundkørsel i en af byens mindre gader sammen med de lokale belgiere, der trak ud fra kontorene i deres fine tøj, for at nyde det gode vejr!

 Byplanlægning er ikke noget de går meget op i, hvilket nok også forværres af det problematiske forhold mellem den fransktalende del af befolkningen og flamlænderne. Fx. står alle vejnavne både på fransk og på flamsk, ligesom hver befolkningsgruppe har hvert deres kulturhus m.v.
Smukke kirker med spir og krummelurer står side om side med kæmpe store og spejlblanke kontorbygninger, vejene er en sand labyrint og belgierne kører fuldstændig vanvittigt!!
Der er masser af sjove bygninger, gammel og ny kunst, meget forskellige kvartere, tegninger på husmurene og spændende mennesker at kigge på, når man bevæger sig rundt i byen.
Vi boede enormt centralt, lige ved Grand Plads og shopping-centrene.
Jeg vil ikke sige, at den belgiske befolkning var særligt venlige.
De færreste villle tale engelsk, mange gange forsøgte de at snyde os og mange steder var der rigtig dårlig betjening.

Maden var ikke noget særligt og flere erhvervede sig også en lille madforgiftning i løbet af ugen.
De belgiske vafler var selvfølgeligt et stort hit i min mave:)
Det var al deres lækre chokolade virkeligt også, nøj hvor var det fantastisk! Desværre forhindrede de høje temperaturer os i at kunne bringe det med hjem, for det nærmest smeltede inden vi kom hjem til hotellet igen! Faldt især for en variant med hvid chokolade, mørk chokolademousse og kokos...
Kriek (kirsebærøl) og halfandhalf(hvidvin og champagne) var noget der også faldt i min smag, så jeg har også bragt en smule kriek med hjem, sammen med lidt specialøl til Kristian.
Vi var ikke ude at fulde os, men hver aften gik vi da li på bar og smagte et par forskellige øl. Dog skulle man være lidt forsigtigt, for procenterne i deres øl er noget helt andet end herhjemme:)

8 kommentarer:

Linebinevaskemaskine sagde ...

åhrha der lyder bare som en dejlig tur :) jeg får helt lyst til at se bruxelles nu.den der belgiske vaffel ser bestemt heller ikke ringe ud ;) Velkommen hjem, du har været savnet her i blogland :)

Kathrine sagde ...

Lyder til at have været en god tur! :)

De vafler ser MEGET gode ud!!

Velkommen hjme igen.. :)

Det Stormske Køkken sagde ...

Uhm, det sidste billede er jo lige til at spise ;) Lyder som en god tur på trods af busturen!

MissMuffin sagde ...

Line, jeg tror ikke Bruxelles er en by jeg vil besøge igen på egen hånd, men der var masser at se på og det er et stort plus i min verden..

Trine, den vaffel var MEGET god:)
Faktisk et helt måltid i sig selv, haha..

Rebelsig, busture er heller ik det mest spændende, men vi var heldigvis også nogen der kunne finde ud af at hygge os med lidt spil og sjove samtaler:)

Karin Grøn sagde ...

Mums- det ser fantastisk ud og sikke en helt skøn fnuglet og kæmpestor opstilling af paraplyer- det ser ud som en sky, der er trukket ned på jorden.
Busture kan være svære- men prøv at opfat det som en chance for at opdage og opleve hvor forskellige mennesker er, selvom vi er vokset op i stort set samme kultur og med samme værdisæt osv. Det kan både glæde og undre mig når jeg oplever sådan noget.

Bitten sagde ...

For søren jeg kommer til at savne Belgien nu... Var der på studietur i gymnasiet, og vil virkelig gerne besøge det igen.
CHOKOLAAADE!

Piskeriset sagde ...

Kirsebærøl? Det lyder vidunderligt sært! :-D

Men spændende beskrivelse af Bruxelles - jeg har ikke selv været der, så det var dejligt med et kig over skulderen. Det lyder som en by, der er værd at besøge om efteråret (øhm... ikke kun på grund af chokoladen!), men det overrasker mig lidt mht. snyderi og dårlig betjening.

Velkommen hjem!

MissMuffin sagde ...

Karin, jeg kan også godt li at køre i bus og se omgivelserne skifte- også selvom der nu ikke er den store forskel på Danmark, Tyskland, Holland og Belgien:)
Skulpturen naf paraplyerne var meget speciel- gad vide om den kunne holde til en omgang kraftig blæst!

bitten, chokoladen var helt fantastisk! Mums...
Ja, øllen fejlen skam heller ingen ting, haha..

Piskeris, belgierne kunne byde på både kirsebærøl, ferskenøl, hindbærøl og alt muligt mærkeligt, men kirsebærøllen blev hurtigt et hit hos mig. Det kan måske diskuteres hvor meget den har med øl at gøre, men skidt, et smager jo godt:)
Bruxelles er jo en meget international by med mange forskellige mennesker, så man skulle tro de var vandt til masser af turister, men de var ikke særligt rare mange af stederne..