søndag den 7. august 2011
Mixed berry tart with vanilla fromage frais
Vi var jo hjemme hos mormor og spise lækker mad igår, så jeg skulle ha dessert med.
Valget faldte på denne tærte med masser af bær, for det er jo lige nu, at der er sæson.
Tærten er dog lidt kedelig, selvom bærrene selvfølgeligt har masser af smag.
Det er bare ligesom, at den mangler lidt konsistens- bunden er blød, cremen er blød og bærrene er blød.
Den mangler et sprødt modspil, så det havde været meget bedre med en sprød mørdejsbund.
Men den er jo ikke til at vide inden tærten er lavet:)
Mixed berry tart with vanilla fromage frais (10-12 pers.)
300 g. digestive kiks
180 g. smeltet smør
½ l. fromage frais
200 g. græsk yoghurt
3-5 spsk. flormelis
ca. 4 tsk. vaniljesukker
1 bakke jordbær
1 lille bakke hindbær
½ bakke blåbær
1 håndfuld kirsebær
1 tsk. balsamico
Knus digestivekiksene fint i en foodprocessor.
Bland dem rigtig godt med den smeltede smør.
Smør en tærteform på ca. 28 cm. med lidt smør- har du en med løs bund, så er den bedst.
Fordel kiksemassen heri og pres det rigtig godt sammen og op langs kanterne.
Lad kiksebunden sætte sig i køleskabet- gerne et par timer.
Rør fromagefrais og græsk yoghurt sammen. Smag til med flormelis og vaniljesukker.
Lad det stå i køleskabet ind til du skal bruge det- det har også godt af at trække lidt.
Tag 1/3 af jordbærrene fra og blend dem sammen med balsamicoen.
Fjern kiksebunden fra formen og sæt den på et fad- det kan kun gøres, hvis du har brugt et tærteform med løs bund. Ellers skal den serveres i tærteformen.
Fordel fromage frais over bunden og fordel herefter bærrene over.
Dryp med de blendede jordbær og server straks.
Opskriften er fra dette magasin "Feel Good Food", som laves af magasinet "Woman&Home".
"Feel Good Food" udkommer kun 4 gange om året(efter sæsonerne), men det er så til gengæld også rigtig lækkert.
Det koster godt nok 70 kr. i Salling, men det vil jeg gerne ofre de 4 gange om året, for jeg synes der er rigtig mange fine opskrifter deri.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
5 kommentarer:
Den ser godt nok lækker ud :P
Det er rigtig flot med alle de bær:)
Det blad tror jeg da lige jeg skal have tjekket ud. Jeg droppede Magasinet Mad, fordi jeg synes der blev mere og mere reklame og opskrifterne blev mere og mere enkle og uinspirerede. Syntes mange af opskrifterne til sidst primært byggede på halvfabrikata a la Knorr og Santa Maria, og sådan noget kan jeg altså godt selv finde ud af at lave. Derfor har jeg kun Spis Bedre nu, og derfor plads i "blad-budgettet":-) Har overvejet Gastro, Smag og Behag og lign. blade. Synes bare også de fokuserer ALT for meget på vin og lange artikler om en fransk ostebonde osv osv. Jeg vil have lækker mad og inspiration og ikke helt nede på skolekøkkenniveau- SLUT!
Gad vide om pæretærten fra Karolins køkken (Arla) ville være en god tærte bund bare med de frugter man nu syns?? Det er i hvert fald en sprød bund;)Har aldrig prøvet andet end med pærer.... måske en mulighed??
Anne, jeg tror li det vil være dig:)
Jeg gider heller ikke Mad! længere, for jeg synes også opskrifterne er alt for enkle og der er alt for meget reklame/sponsorede indlæg.
SpisBedre har jeg på abonnement og det er ok, men der kunne jeg også godt finde på at holde en pause når det skal fornyes..
Feel Good Food er ret lækkert og ret stort også..
Dorte, jeg tror at man kan bruge de fleste søde tærtebunde, så det er bare at prøve..
Send en kommentar