Ligesom Kristine kunne jeg ikke stå for teknikken bag det fine Epi-brød fra "Den Store Bagedyst".
Det blev ikke helt så perfekt som programmets udgave, men til det var første gang er jeg ganske tilfreds- og så er det altså super fint lige at kunne trække en bolle fri. Til en buffet kunne det være flot at lave det som en stor krans, måske tilst lidt krydderurter.
Vi fik brødet til en omgang kartoffelsuppe og min gæst var også meget tilfreds med brødet.
Da jeg var løbet tør for fuldkornshvede valgte jeg at brugte min ynglings-mel over dem alle; Ølandshveden:)
Brydebrød med ølandshvede (6-7 stykker)
Fordej:
250 g. vand
15 g. gær
15 g. sukker
2 spsk. hvedemel
Dej:
3/4 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
200 g. ølandshvede
Ca. 210 g. Vinjett Fuldkornshvede
1 æg til pensling
Først laves fordejen; bland alle ingredienserne godt og lad dem stå lunt i en times tid. Det skal skumme og boble let i overfladen.
Derefter blandes fordejen med salt, olivenolie, ølandshvede og det meste af fuldkornshveden.
Rør dejen på maskine til den er fast og elastisk.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1½ time.
Ælt dejen igennem og form det til et lang, fladt brød og læg det på en bageplade.
Med en saks klippes der 6-7 stykker ned i dejen i en 45 grader vinkel, så der dannes 6-7 trekanter. Træk hver trekant ud til siden, så den flotte form dannes.
Pisk ægget sammen og pensel brødet med det.
Bag det ved 200 grader i ca. 25 min.
Lad det køle helt af på en bagerist- server det gerne lunt:)
4 kommentarer:
Din ligner sgu alligevel lidt mere en akse end mit gjorde - der var alt for meget dej :) haha... Smukt ser det ud, og så lyder det jo tilmed riiimelig lækkert med al den gode ølandshvede i også!!!
Kristine, det fik altså også nogle ret dybe snit for at det lykkedes, for dejen var meget elastisk.
Det er hvertfald rigtig flot at bage på den her måde:)
Jeg blev også helt forelsket i det smukke epi-brød - og jeg synes bestemt dit er blevet rigtig fint :D
Jeg er en sucker for godt brød, og det der lyder super lækkert, specielt med ølandshvede, det er skønt at der er kommet så meget spændene mel på markedet :)
- Maj :D
Tak Maj:)
Jeg elsker også godt brød, så jeg kommer hvertfald aldrig på brødfri diæt, haha... Ja, det skønt med alle de forskellige typer, men især Ølandshveden har fået sin faste plads herhjemme:)
Send en kommentar