fredag den 28. september 2012

Creamy Coriander and Minted Chicken Curry

Jeg har godt nok et lidt anstrengt forhold til koriander, men i denne opskrift fungere det bare rigtig godt:) Jeg undlod dog ingfær, for det var alligevel for meget. Uf, ingefær!
Curry'en smager bare rigtig godt og krydderierne giver varme, uden at retten på nogen måder er stærk. Vi fik bare nogle ris dertil, for jeg orkede ikke at lave den planlagte salat alligevel. Nogle lune naanbrød kunne også være lækkert!
Der blev 2 portioner i overskud, som jeg har smidt i fryseren. De er praktiske at have en travl dag eller når vi om en måneds tid går rundt og maler i huset.
Opskriften er fra "Delicious Magazine" september/2012.
Curry'en blev lidt tynd, så jeg måtte jævne den med lidt maizena. Så start evt. med 100 ml. boullion.

Creamy Coriander and Minted Chicken Curry (3-4 pers.)
2 løg
2 fed hvidløg
2 kardemommekapsler
1 kanelstang
1 laubærblad
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. chilipulver
700 g. kyllingebryst
5 store, modne tomater
200 ml. kyllingeboullion
1 lille håndfuld frisk koriander
1 lille håndfuld frisk mynte
olivenolie, salt, peber

Tilbehør:
Kogte ris
Yoghurt naturel

Hak løgene og pres hvidløget.
Knus kardemommekapslerne i en morter.
Steg løg, hvidløg og de knuste kardemommekapsler i lidt olivenolie i en stor, tykbundet gryde.
Når løgene er ved at være bløde tilsættes kanelstangen, laubærbladet, stødt koriander, gurkemeje, stødt spidskommen og chilipulver.
Svits i 3-4 min. under omrøring.
Skær kyllingebrysterne i mundrette bidder og kom dem i gryden.
Svit i 8-10 min.
Hak tomaterne groft og tilsæt dem sammen med kyllingeboullionen.
Lad det simre i yderligere 5-7 min.
Smag til med salt og peber.
Er curryen meget flydende kan den jævnes med lidt maizena udrørt i koldt vand.
Hak koriander og mynte og drys over. Serveres med det samme.

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jeg er ret glad for frisk koriander, så det der må lige være noget for mig! Uhm, det ser dejligt ud :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det smager bare af sæbe i min mund hvis det er i for store mængder og det er nu engang ikke særligt spændende :)

Elisabeth Andersen sagde ...

Jeg lavede det i går aftes, og hvor det dog smagte! I stedet for ris, lavede jeg dog kartoffelmos til..

MissMuffin sagde ...

Elisabeth, det smagte sikkert også dejligt:) Tænker at de fleste slags tilbehør kan passe godt sammen med sån en portion her..