Altså, den teknik med at ligge noget over brødformen, så brødet forbliver firkantet, det virker simpelthen ikke for mig. Mit brød falder i stedet sammen!
Det skete også for dette brød, men det smager nu skønt og blev meget saftigt.
Næste gang prøver jeg altså bare at bage skidtet, så må det blive rundt på toppen:)
Brødet blev denne uge brugt til sandwich til madpakken, men også til BLT-sandwich en af de dage, hvor Kristian skulle tidligt til fodbold.
Groft sandwichbrød
50 g. gær
75 g. smeltet smør
3 dl. mælk
2 1/4 dl. vand
1½ tsk. sukker
2 tsk. salt
75 g. hvedeklid
150 g. fuldkornsemmer- og speltmel
ca. 300-400 g. hvedemel
Bland smør, mælk og vand. Rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker, salt, hvedeklid og fuldkornsmel.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen til at dejen er fast og smidig. Den må gerne være en lille smule klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket 1 time.
Ælt dejen godt igennem og kom den i en brødform på 2½-3 liter.
Lad den efterhæve lunt og tildækket i 1 times tid mere.
Bag det ved 200 grader varmluft i ca. 30-40 min.
Lad det køle helt af på en rist.
2 kommentarer:
Jeg har tidligere bagt sandwichbrød, hvor det bages på hovedet. Altså, når brødet har hævet så lægges der en bageplade ovenpå og vendes rundt. Herefter i ovnen med det :-)
Anonym, det lyder faktisk som et ret godt trick. Måske det vil virke for mig? Det må hvertfald prøves næste gang der skal bages sandwichbrød:)
Send en kommentar