tirsdag den 15. januar 2013
Pitabrød- endnu et forsøg
Kristian elsker pitabrød, men jeg synes dem man køber er lidt triste. Alligevel er det ikke lykkedes mig at lave dem helt perfekte endnu! Jeg gjorde endnu et forsøg inden jeg tog til Berlin og de her blev nogenlunde, men jeg tror så det var min egen skyld at de ikke blev helt perfekte, for jeg fik vidst for meget mel i. Så jeg giver ikke helt op på opskriften, for de smager skønt og er ret nemme at gå til, så næste gang prøver jeg lige med en smule mindre mel. Selvom de ikke blev så "puffede", så var de stadigt fint hule inden i.
Vi fik dem med diverse grønt, avocado, tzatiki og kylling stegt i citronsaft, røget paprika og spidskommen. Skøn aftensmad, der ikke tog ret lang tid at lave
Pitabrød (6 store brød)
20 g. gær
220 ml. vand
575-600 g. mel.
1 tsk. salt
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt 1/3 af melet og salten og rør det godt sammen.
Tilsæt resten af melet lidt af gangen til du får en fast, glat og elastisk dej.
Del dejen i 6 eller 8 stykker alt efter hvor store du ønsker dine pitabrød.
Kom lidt mel på bordet og rul hvert stykke ud til en tynd cirkel.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
Kom en pizzasten eller en bageplade i ovnen og varm den op til 220 grader.
Vend dem over på et stykke bagepapir og kom det på bagepladen.
Bag dem i ca. 15 min. til de er flot hævede og gyldne.
Bager du dem for længe kan de blive en smule hårde, men så kan du komme et fugtigt viskestykker over mens de køler af.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
5 kommentarer:
Hej Miss Muffin
Min svigerinde var i en periode gift med en libaneser og han lærte mig at lave pitabrød som man gør i Libanon.
Han startede med melet og smuldrede gæren og saltet i og så hældte han vand i mens han æltede og æltede ( læs boksede) ned i dejen.Så blev der lavet valdnøddestore kugler og de blev rullet meget tynde Så lod han det hæve og bagemetoden havde jeg aldrig gættet. Han bagte dem ca 1 min i bunden af ovnen ved allerhøjeste temperatur. tog dem ud og vendte dem over på en rengjort kogeplade, hvor de så bagte færdige ca 15- 20 sekunder. Det var lynhurtigt. Så kom de i en kurv med viskestykker og blev dækket til med det samme. De kunne bruges både varme- hvor de igen puffede op og kolde f.eks. omkring en banan evt med et tyndt lag nutella på. Det elskede ungerne at få til morgenmad dengang.
Jeg glemte at sige at de havde størrelse af en stor middagstallerken
Karin, direkte på bunden af ovnen? Så ren kan den her gamle ovn aldrig blive at det går- og keramiske plader duer nok heller ikke. Men det lyder spændende- og meget lækkert!
Hej MissMuffin
Ja, pitabrød kan være lidt af en udfordring at bage. Jeg kan anbefale dig at prøve opskriften fra Anarkistens(ægte)kogebog. De er lette at lave, puffer fint og lykkes hver gang.
Venlig hilsen
Inge V
Inge V, dem må jeg lige prøve så næste gang, for pitabrød er altså ret godt engang imellem.
Tak for tip!
Pitabrød laver på kamutmel/kæmpe durum smager også super godt. Opskriften findes i køkken revolution for hele familien. De kan også anbefales :)
Send en kommentar