tirsdag den 26. marts 2013

Ansigtsløft til entreen

Entreen er det første man møder når man kommer hjem og det første vores gæster møder. Derfor må den gerne være lidt indbydende og hyggelig.
De færreste af os er desværre udstyrret med en stor en af slagsen, hvor overtøj og sko kan gemmes i skabe og med plads til en smuk sofa eller bænk.
Jeg er hvertfald ikke så heldig, for entreen i Olivia er både lille og fuld af skæve vinkler!
Udover hoveddøren, så er der også både døren til køkkenet, til badeværelset og til det skab hvor køleskabet er gemt bag, ligesom trappen til 1.salen er her.
Så det har været lidt af en udfordring at gøre den hyggelig og indbydende, men nu er den vidst ved at være der!
 Den kendte  "MASKROS" lampe fra Ikea har også fundet vej til vores hjem. Den er ret speciel, men giver et hyggeligt lys, så den måtte med hjem fra Ikea for efterhånden længe siden.
Den kom dog først op den anden dag, for vi valgte ikke at hænge den op, nu hvor vi skulle have håndværkere på 1.salen. Det var vidst lige at være naive nok, for sagen kører nu på 3. måned hos forsikringen og vi er ikke kommet det nærmere en afgørelse.
(Kan kun sige: få aldrig ejerskifteforsikring igennem Frida!!)
 Vinduet i entreen er et lidt svær, for den er så smal. Jeg ville gerne have en stor lanterne der, men jeg har endnu ikke fundet en, der er smal nok. Lige nu står der tulipaner, for de trives i den kølige entre, hvor vi ikke har nogen varmekilde. Så der er køligt og det kan tulipanerne lide, for de holder ret læneg derude.
 Dette seje skilt ønskede Kristian sig i fødselsdagsgave, så det gav jeg til ham, for jeg synes også selv, at det er ret fint. Vi har nemlig lavet en aftale om, at vi i år giver hinanden noget af det vi ønsker os til huset, for vi har fået lidt mindre penge mellem hænderne siden vi valgte at blive husejere, så der er ikke plads til de store udskejelser.
Skiltet er lavet i metal, så det er ret tungt. Bogstaverne buler ud, så det er ret anderledes selvom citatet er ret populært.
Langs trappen til den ene side er der sån en kant og udover at være noget af en støv-opsamler, så er den faktisk ret fin.
Kristians elefanter har allernådigst fået lov til at bo der. Jeg har købt 6 ens potter i Ikea i sådan noget brunt ler og plantet efeu deri.
Med tiden håber jeg, at de vil vokse sig store og komme til at hænge udover kanten, men med mine tvivlsomme grønne fingre er det noget usikkert om de vil overleve så længe:)
 Det brune tæppe er bare sådan en grim, brun måtte, men den er ikke til at undvære med al den sne og sjap vi slæber med ind. Til sommer ryger den nok på sommerferie til fordel for en mindre måtte, for den er ikke særligt pænt.
 Hylden her hænger over vores kangerække lige inden for hoveddøren og rummede i første omgang et par kurve til futter, tørklæder, vanter, hundesnor osv, men det så bare så rodet ud.
Så det praktiske måtte vige for det pæne, så kurvene er kommet ud i teknik-rummet og hylden er pyntet med et par grønne planter, lanterner og en trådkurv. Det ser noget hyggeligere ud, selvom vi så lige må gå lidt ekstra efter det ekstra tøj. Forhåbenligt er det også snart slut med det dårlige vejr!
Det lille fad fungerer stadig lige efter hensigten til nøgler, pung og smykker.
Nu behøver jeg heller ikke lede så længe efter mine ting for de er altid samme sted:)
Entreen er måske ikke helt så fimset, som jeg gerne ville have den, men det skal sikkert nok komme med tiden :)

8 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Selv på lidt plads, har du/I formået, at få det til at se vildt hyggeligt ud ;-))

Camilla sagde ...

Det er rigtig skønt ud :o) Ja, nok ikke så feminint som du ville ønske, men ikke desto mindre rigtig pænt :o)

Annemette sagde ...

Hvor ser det hyggeligt og indbydende ud ;-) Er helt vild med skiltet, det er rigtig fedt :-)

MissMuffin sagde ...

Kirsten, mange tak:) Jeg synes altid, at entreer er en udfordring, men nu er den da lidt mere indbydende..

Camilla, mange tak:) Jeg kan nå at gøre den fimset endnu, så mon ikke det sker med tiden:)

Annemette, tak! Skiltet er også vildt flot og ret anderledes, men det var også en smule dyrt...

Anonym sagde ...

det ser rigtig fint ud. Dog har jeg aldrig forstået, hvorfor det altid er mandens ting, der allernådigst har lov at være der.

MissMuffin sagde ...

Anonym, det er nok fordi at mænd ikke har så god smag som kvinder. Herhjemme er der altså også nogle af mine ting der kun allernådigst får lov at være her- og kampen om min lysekrone tabte jeg også..

Anonym sagde ...

Super fedt skilt...hvor er det fra?

MissMuffin sagde ...

Anonym, jeg ved faktisk ikke hvad mærke det er, men det er købt i sådan en mystisk butik i Aalborg der hedder Caboon..