tirsdag den 5. marts 2013

Fiberbrød med falsk surdej


 Surdejsbrød er noget af det bedste brød man kan sætte tænderne i. For mange er det der med surdej noget helt uoverskueligt, hvilket er ret ærgeligt, for det er slet ikke så svært. Bare se min surdejs-guide. Selvom jeg har en fin og levnde surdej, så blev jeg alligevel fristet til at teste dette surdejs-pulver fra Tørsleff, da jeg faldt over det til billige penge. Jeg synes dog ikke, at det bidrager med noget særligt, så jeg vil til enhver tid hellere udskifte det med 1 dl. hjemmelavet og velplejet surdej:) Brødet blev dog udemærket og ganske saftigt alligevel. Den gode syrlighed fra surdejen manglede bare og for mig er det det bedste ved at bage med surdej, for den tilfører bare så meget smag til selv et simpelt brød.

Fiberbrød med falsk surdej
15 g. gær
4 dl. vand
½ brev tørret surdej
1 spsk. groft salt
½ spsk. rørsukker
1½ dl. fiberbageblanding (Urtekram)
3 dl. groft speltmel
Hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt surdej, salt, sukker, fiberbageblanding og speltmel.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen til du har en fast og ret klistret dej.
Kom den i en skål og lad den hæve natten over i køleskabet.
Form dejen til et fladt brød, rids et par snit deri og læg det på en bageplade med bagepapir.
Lad det efterhæve tildækket mens ovnen varmes op til 220 grader.
Bag det i ca. 30-35 min. Det skal lyde sprødt og hult når du banker på det.
Lad det køle helt af på en bagerist.


5 kommentarer:

Malene Skaadegaard sagde ...

Halløj derude MissMuffin!
Sjovt du har prøvet at bruge Tørsleffs såkaldte "surdej". Jeg kan oplyse dig om, at det produkt ikke indeholder de mælkesyrebakterier der skal til, for at det kan kaldes en surdej og have en effekt som surdej. Der er foretaget tests på det i forbindelse med et bachelorprojekt, som ikke gav udslag i pH-værdi, som ellers var forventet.
Så jeg forstår godt, du hellere vil gå tilbage til din egen surdej :)
Med venlige solskinshilsner fra Malene fra www.maleneogmaden.blogspot.dk

MissMuffin sagde ...

Halløj Malene:)
Jeg synes hvertfald ikke, at det er noget ved, men jeg måtte have min nysgerrighed stillet! Det lugter også bare af tørt brød!
Der er gang i den hjemmelavede surdej,for en kollega vil gerne have en klat, så den er godt i gang med at vokse sig stor:)

Pia sagde ...

Hmprf... jeg er faldet for det falske surdej og har 4 poser stående i køkkenskabet. Jeg har nu tænkt mig at bruge dem, for de er ikke helt billige i indkøb.

For mig var det en juhu-oplevelse, for det var nemlig mit første rugbrød, der ikke klaskede sammen... desuden har jeg et anstrengt forhold til surdej, der står på køkkenbordet...

MissMuffin sagde ...

Pia, jeg synes desværre, at den var temmeligt frygteligt. Det har ingenting med surdej at gøre, så hvis du brugte en hjemmelavet, så ville du hurtigt kunne smage forskellen:) Det kræver selvfølgeligt også lidt mere arbejde at holde liv i sådan en. Min bor i køleskabet, så kan jeg bedre styre det og den skal ikke "fodres" hele tiden..

Theresa sagde ...

Hvor meget hvedemel skal der i dette brød!?