tirsdag den 12. marts 2013

MissMuffins Koteletter i fad

 

Her det sidste stykke tid har jeg flere gange savlet længe over en omgang koteletter i fad rundt omkring i blogland. Til sidst kunne jeg ikke modstå fristelsen og serverede sådan en omgang en søndag aften sammen med ris og dampet broccoli. Puuh, vi spiste alt for meget!
Det er ikke en kalorielet ret, for jeg sværger til en ordenligt skvæt piskefløde. Til gengæld kommer jeg ikke de der frygtelige coctailpølser i, for de smager ret så forfærdenligt! Min version indeholder også en ret stor mængde løg og champignon og løg, for det er nærmest det bedste ved det hele:) Ja, og jeg er også vild med et ordenligt drys persille på toppen..

MissMuffins koteletter i fad (4- pers.)
10 koteletter
4 store løg
250 g. champignon
2 ds. flåede, hakkede tomater
½ l. piskefløde
2 spsk. paprika
mel, salt, peber

Skær løgene i tynde ringe. Rens champignons og skær de i skiver.
Vend koteletterne i en smule mel og brun dem af i en pande med lidt olivenolie.
Krydder dem med paprika og godt med salt og peber.

Læg koteletterne i et stort ildfast fad.
Steg løgene på panden til de bliver en smule bløde. Hæld dem over koteletterne sammen med stegevæden. Kom herefter champignons, dåsetomater og piskefløde ved.
Steg det ved 200 grader varmludt i ca. 1 time.
Server med ris og dampede grøntsager.


3 kommentarer:

Sydhavsboer sagde ...

Det ser SÅ lækkert ud. Det må prøves. Vil også lige ønske jer tillykke med jeres nye hus - Olivia - hvor ser det altså fint og romantisk ud. Der vil I da blive glade for at bo. Huset virker til at have sjæl ;-) Jeg har længe fulgt dig og dine opskrifter på sidelinjen og er selv ny her i blogverden :-)

Hilsen Lone

Piskeriset sagde ...

Koteletter i fad er en af yndlingsretterne fra min barndom - tror faktisk at jeg ønskede mig det til min fødselsdag, mens jeg stadig boede hjemme :-)

Det er en hyggelig ret.

MissMuffin sagde ...

Lone, det er rigtig lækkert og en rigtig herre-ret. Kristian er hvertfald meget vild med det!
Olivia har masser af sjæl, men modarbejder os godt nok lidt med sine utætheder, men når det engang er løst, så skal vi nok blive rigtigt glade for det...
Blogverdenen er en tidsrøver- pas på:)

Piskeriset, det er også en af mine. Også når den laves i en lidt mere krydret version og så med svinemørbrad. Uhm... Det ønskede jeg mig altid til min fødselsdag:)