tirsdag den 18. februar 2014

Et lille forårsprojekt (måske); høns i haven

(Billede fra Idenyt)
Lige siden vi købte Olivia har jeg drømt om høns i haven. Ikke en kæmpe flok. Måske bare 2-3 stykker, der kan forsyne os med lækre, friske æg.
Vi har 75 kvm. uderum, hvor den nederste del er et 2-delt skur. Det sidste rum er ikke særligt stort, måske 1,5x3 m. Her kunne der nemt sættes et par redekasser og et par siddepinde op. Men, der er så lige et problem. Udenfor rummet er der en dejlig terrasse og et blomsterbed, som jeg nok vil ærge mig lidt over at skulle afgive til hønsegård. Eller, det ville jeg nok komme mig over.
Den største udfordring er, at vi ikke selv kan bygge en hønsegård og så strander mit lille hønse-projekt desværre der. Øv, men måske engang får vi råd til at få et bygget:)
Har nogle af jer høns i haven?


20 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har haft høns engang, og det var så dejligt! Jeg drømmer om at få det igen, men skal først liiiige have overbevist min mand om at det er alletiders idé ;-)

Joan sagde ...

århh se lige her : http://www.hønsegården.dk/startpakke.htm

høns er hyggelige :)

MissMuffin sagde ...

Nana, Kristian er heller ikke helt begejstret, men det er vidst med ved udsigten af udgifterne og arbejdet til en hønsegård :) Jeg synes bare det kunne være en god ide og lidt hyggeligt :)

Joan, de er super fine, men på lang sigt er de bare for små. Jeg er vild med de sprossede vinduer, altankasserne og de fine detaljer :)

Agnethe - about a girl sagde ...

Jeg har også altid synes at høns er hyggelige og er vokset op med hønsegård og senere friske æg fra nabogården dog er der ofye en uønsket gæst somlakan følge med hønsehold, nemlig rotter, så det skal også lige tages med i overvejelserne ;-)

Line sagde ...

Åh, jeg drømmer også om at bo i hus og få en have med plads til både høns og pindsvin (jeg elsker pindsvin). Vi bor i ejerlejlighed, og det har selvfølgelig også sine fordele, men det bliver jo aldrig helt River cottage inde i byen ;)

MissMuffin sagde ...

Agnethe, ifølge de kloge hoveder er det kun et problem hvis man ikke sørger for at fodre moderat, så der ikke ligger foder og flyder. Der vil altid være rotter i byen, så skulle der nu dukke en frem, så må ham Fede Frede til at arbejde for kost og logi. Jeg er mere bange for at vi igen får mår, for det døjede vi jo længe med:)

Line, det bliver nok aldrig River Cottage, for jeg har sørme ikke særligt grønne fingre. Høns kan jeg nok godt klare, for jeg har altid været god til dyr :)

Line sagde ...

Ej det lyder hyggeligt med høns i haven! Jeg er selv lidt skræmt ved tanken om store høns, men Kinesiske Silkehøns er simpelthen så kære!
Nogle af mine familiemedlemmer har kinesiske silkehøns - de ligger en masse æg - dog er de ikke så store, så to æg tæller for et "normalt" str. æg!

Men I har da lidt af en opgave foran jer med bygning af hønsegård, og ikke mindst placeringen :-)

DiSign-Keramik sagde ...

Hejsa
Det lyder rigtig hyggeligt med høns i haven.
Prøver også her at overtale manden min til en lille flok høns.

Husk blot lige at tjekke op om der er udsted forbud om det lige netop i jeres område.
Ville være så ærgerligt at få det hele lavet og så man ikke må alligevel... :)

http://www.bolius.dk/hoens-i-haven-15101/

Unknown sagde ...

Jeg har 9 høns, som løber rundt i haven og 7 9 13 endnu ikke nogen problemer med at de æder blomster eller lignende ��

Mad Med Hjertet sagde ...

åhr hvor ville det altså være hyggeligt Sabina :) Så kan de vel også spise lidt grønsagsrester og betale tilbage i æg ;) Nu må kristian lige komme ind i kampen :p

Piskeriset sagde ...

Sikke en hyggelig idé! Vi har ikke høns (kattene har claimet haven), men mine forældre havde høns, da jeg boede hjemme. Det var ret hyggeligt :-)

MissMuffin sagde ...

Line, jeg er nok heller ikke lige helt vildt tryg ved dem, men det skal jeg nok komme efter:) Jeg har ikke så meget forstand på høns endnu, men har fundet et sted der opdrætter forskellige racer. De må kunne vejlede mig i de bedte "ægge-læggere". Jeg vil gerne have nogle forskellige hvis det kan lade sig gøre, men ellers bliver det nok bare de der store, brune høns.

DiSign-Keramik, jeg tror næsten jeg har overtalt Kristian, men kun fordi nogle søde venner har tilbudt at hjælpe med at bygge.
Her i Aalborg Kommune må man have helt op til 30 høns i et parcelhuskvarter! Der er dog nogle regler om bygning af hønsehus der skal overholdes..

Lene, hvor lyder det hyggeligt- har de ikke noget hønsehus så?

MissMuffin sagde ...

Line, de kan både spise grøntsagsrester, brød og kød. Deres foder er heller ikke vildt dyrt, så når høns og hus er købt skulle det ikke koste ret ange hundrede kroner om året at have høns. Største udfordring bliver at få transporteret høballer hjem til at komme i bunden af hønsehuset..

Piskeris, vores Frede bliver nok også noget overrasket over at få selskab, men en høne er ret stor i forhold til ham, så det skal nok gå..

katten89 sagde ...

Mine forældre har også haft høns hele mit liv og jeg synes virkelig de er så hyggelige! Især når de bliver rigtig tamme! :) Da min søster og jeg var yngre havde vi dværghøns, som havde de flotteste farver og lagde de små fineste og søde æg i miniput størrelse! :)

Hvis du overvejer høns og har lyst til at gøre en god gerning for de mange burhøns, der sidder rundt omkring kan du evt. benytte dig af Næsby Hønseri, der befrier burhøns fra at skulle gå direkte til slagtebænken- og så er det endda gratis :) : https://www.facebook.com/pages/N%C3%A6sby-H%C3%B8nseri/269310546426242

Anyway - det var bare et lille tip! :)

Marian N. Larsen sagde ...

ej jeg gad så godt ha høns i baghaven. Det dur bare ikke når man bor midt i Göteborg. Men når jeg engang får et lille fint hus som dig, vil jeg også sådan en flok!

Der er vist også inspiration at hente hos Signe Wennerberg.

MissMuffin sagde ...

katte , jeg har også haft høns en overgang som barn, men jeg husker det ikke særligt godt. Det lyder hyggeligt, at de kan blive rigtigt tamme!
Jeg kender godt til Næsby Hønseri, men jeg kører ikke helt til Odense for et par høns, heller ikke selvom det er et super godt koncept:)

Marian, det har du helt ret i- men er I ikke på vej tilbage til Danmark?
Jeg har også læst hos Signe Wennerberg og det er faktisk hendes side der overbeviste mig om at det godt kan lade sig gøre selvom man har en lille have inde i byen...

Unknown sagde ...

De store hønseracer er de mest rolige. Eller nogle dværgracer som også har et roligt gemyt og vil efter lidt tilvænning gerne spise af hånden. Kig ind på Dansk Fjerkrae Forum og få flere gode råd og også kontakt med avlere hvor du kan købe høns/kyllinger i dit område http://fjerkrae.dk/prod/

A + K = ♥ sagde ...

Neeej, hvor hyggeligt - det vil jeg også have "når jeg bliver rigtig voksen" :D

- Anne

A + K = ♥ sagde ...

Neeej, hvor hyggeligt - det vil jeg også have "når jeg bliver rigtig voksen" :D

- Anne

MissMuffin sagde ...

Finn, jeg har været forbi og kigge :) Nu skal vi lige snakke med naboerne og ha bygget huset, så må jeg i gang med at høre nogle fagfolk om hvilke høns jeg bør købe. Jeg vil hvertfald foretrække nogle, der både er rolige og som ligger godt med æg :)

Anne, er man så rigtigt voksen når man har høns i haven? :)