Små, søde pandekager. Serveret med hindbæryoghurt, bananer, nødder og hakket mørk chokolade.
Ja, og en stor smoothie med jordbær dertil.
Jeg er et rigtigt morgenmads-menneske. Smoothies, grød, nybagte boller, juice, tebirkes, æg, müesli, croissanter, ost, vafler og alle de gode sager der ellers kan findes på et morgenmadsbord eller brunch er lige mig. Den anden morgen serverede jeg disse små pandekager til morgenmad og selvom den er til den søde side, så mætter det altså bare rigtigt godt.
Dertil serverede jeg (soya)yoghurt rørt med lidt vanilje og et par mosede hindbær. Pandekagerne kunne sagtens tilsættes en håndfuld blåbær hvis man har lyst.
Nu må Kristian ikke få mælk og smør, så jeg har brugt soyamælk og en slags velsmagende margarine. Du kan sagtens bruge mælk og smør i stedet.
Små speltpandekager uden hvede og mælk (10-12 stk.)
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
ca. 3½ dl. soyamælk
4½ dl. sigtet speltmel
2 spsk. margarine
Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen.
Bland bagepulver og mel.
Pisk melblandingen og soyamælken i.
Smelt smørren på panden, som du vil stege pandekagerne på. Pisk det i til en glat og blank dej.
Bag pandekagerne i lidt fedstof 2-3 stk. af gangen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar