Der er ikke så mange på arbejde de her dage, så jeg synes vi fortjener lidt sødt..
Her til aften har jeg bagt cookies, som skal med på arbejde imorgen.
De blev ikke helt så sprøde som håbet, men har en dejlig karamel-agtig smag.
Dejen bliver som sej karamel, men jeg tilsatte 1 ekstra lille æg, for ellers kunne min elskede foodprocessor slet ikke køre dejen rundt og det passede vidst meget fint.
Opskriften er fra Jamie Olivers nyeste kogebog "Jamies Amerika".
Mandelcookies med pinjekerner (18-24 stk)
150 g mandler med skal
1 håndfuld pinjekerner (jeg brugte 60 g)
110 g rørsukker
75 g mørk muscovadosukker
100 g blødt smør
1 stort æg (evt. lidt ekstra)
2 spsk lys sirup
1 tsk. vaniljeekstrakt
150 g hvedemel
1 tsk. natron
35 g havregryn.
Opvarm ovnen til 180 grader.
Kom mandler og pinjekerner i et stort ovnfast fad og rist dem til de bliver gyldne, ca. 5 min.
Tag dem ud og hæld dem i en foodprocessor- gem en lille smule til senere.
Blend til konsistensen er som grove krummer og kom smør, æg, mel, sirup, sukker, muscovado, vanilje og natron.
Blend til en jævn konsistens.
Skrab dejen ud i en stor skål og bland havregryn i.
Hak resten af nøddeblandingen groft og rør det i.
Kom bagepapir på 2 bageplader og sæt 18-24 klatter med 2 spiseskeer.
Glat dem ikke ud, men sørg for god afstand imellem, så de kan flyde ud under bagningen.
Bag dem 10 min ved 180 grader til de er gyldne i kanten- de må gerne være lidt bløde i midten.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.
Kan opbevares i en lufttæt dåse i en uges tid...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar