søndag den 4. juli 2010

Pasta med spidskålspesto og frikadeller...


Opskriften siger godt nok nye danske kartofler og chorizo, men jeg havde pasta på køl og Kristian elsker frikadeller, så det blev til en lettere omskrivning.
Den er fundet i Boligliv nr. 5/2010.
Pestoen/salaten er bar super lækker- den smager af noget og er dejligt spød og knasende.
Generet er jeg ikke så vild med kål, men spidskål er en lækker undtagelse og lige nu er de at få overalt til billige penge.
På torvet i onsdags havde ostedamen gruyere, som er en schweisisk grubeost, der smager helt vildt godt, men også har en meget fin pris- vi snakker 250 kr kiloet! Så jeg nøjes med et lille bitte stykke, hvor noget af det blev brugt istedet for parmesan i denne pesto. GUF!

Spidskålspesto (2 pers)
1/4 spidskål
1 håndfuld basilikum
25 g salte mandler
½ fed presset hvidløg
25 g hel parmesan / gruyere
1/4 dl koldpresset raspolie
saft af ½ citron
salt og peber

Fjern stok og de yderste blade fra spidskålen og snit den meget fint.
Bland med hakket basilikum, hakkede mandler, parmesan/gruyere i flager, olie og citronsaft.
Smag til med salt og peber.

5 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Haaaaps! Den opskrift må jeg prøve! Nu er jeg nok også nået op på omkring en milliard opskrifter, som jeg har lyst til at prøve, så en ekstra til samlingen går nok :-P

Mette Lykke sagde ...

Umm den spidskåls ting skal jeg lave i morgen.

MissMuffin sagde ...

Piskeris, jeg kender det selv alt for godt:)
Min bunke vokser også hele tiden..

Mette, god ide:) Det er nemt, lækkert og sommerligt..

Anonym sagde ...

mums. den skal da prøves. skal ingredienserne bare blandes sammen? ikke varmes eller noget?

MissMuffin sagde ...

Ja, de skal bar blandes godt sammen og endeligt ikke varmes- bar sørg for at spidskål og mandler er hakket fint:)