lørdag den 15. september 2012

Svampebagt fisk

 Vi fik denne lækre fiskeret igår og det bliver ikke sidste gang, for det smagte bare rigtig godt. Jeg kunne også sagtens finde på at servere det som gæstemad, for det er både nemt og lækkert.
Opskriften er fra Bolig Plus nr. 21/2012. Selvom Bolig Plus primært er et boligmagasin, så er der også altid et par sider med gode opskrifter, hvilket passer mig rigtig godt:) Jeg fulgte ikke helt mængdeanvisningen, men her kommer opskriften som jeg lavede den.
Den blev serveret med brune ris, citronbåde og sprød, grøn salat.

Svampebagt fisk (2 pers.)
4 rødspættefileter
1 stor porrer
200 g. svampe
1 dl. daggammelt brød, smuldret
½ dl. hakket persille
2,5 dl. fløde
En klat smør
salt, peber

Rens svampene og skær dem i skiver.
Rens porren og skær den i tynde ringe.
Svits svampe og porrer i lidt smør, til væden er dampet af.
Tag panden af varmen og tilsæt brød, persille og fløde. Krydder med salt og peber.
Rul fiskefileterne sammen og kom dem i et lille ildfast fad.
Hæld svampe-blandingen over.
Bag fisken i ca. 20 min. ved 225 grader.
Server straks med ris, citronbåde og salat.



4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Øj, det ser godt ud! Det bør selv fiskeskeptikere kunne spise :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det tror jeg du har helt ret i, for den smager altså ikke "fisket":)

A + K = ♥ sagde ...

Hvor ser det lækkert ud, og meget efterårsagtigt! :D Det må jeg lige prøve i en af de kommende uger - der intet der klæder hinanden som svampe og fløde (:

- Anne

MissMuffin sagde ...

Anne, det er rigtig efterårsmad- men synes også der er blevet efterår udenfor:) Lige nu er det hvertfald med at udnytte er der er så mange friske, danske svampe at få. For som du siger, svampe og fløde, UHM...