torsdag den 16. maj 2013

5 minutters-salat

Denne salat er trods den lidt sjove kombination af tun, parmaskinke og blåbær rigtig lækker og mættende. Et rigtig godt bud på en luksuriøs LCHF-frokost eller bare en let aftensmad til de forhåbenligt lune sommerdage.
Opskriften er fra AltForDamerne.
Jeg brugte en købt pesto, da jeg ikke lige orkede lave min egen. Den fra Løgimose er ganske hæderlig i forhold til mange andre købe-pestoer, der tit er ret elendige. Jeg synes, at smagen er rigtig god, men at den er lidt tyk, så jeg spæder den gerne op med en sjat olivenolie.
Når man spiser LCHF er det primært de grøntsager, der vokser over jorden, som man spiser. Fx tomat, agurk, peberfrugt, kål, asparges, squash osv. Jeg har brugt tomat, agurk, peberfrugt og en lille gulerod i denne salat, for uanset hvad, så er gulerødder sunde i min verden!


5 minutters-salat (2 pers.)
50 g. babyleaves
150 g. grøntsager (fx.tomater, agurk, peberfrugt)
½ bakke blåbær
2 dåser tun i vand
4 skiver parmaskinke
25-30 g. pinjekerner
2-3 spsk. pesto
lidt citronsaft

Skyl salaten godt og lad den dryppe helt af. Brug evt. en salatslynge.
Anret salaten på et fad og dryp med citronsaft-  jeg bruger denne spray.
Skær grøntsagerne i mundrette bidder og fordel dem ovenpå salaten.
Lad tunen dryppe helt af.
Fordel tun og parmaskinke oven på grøntsagerne.
Rist pinjekernerne på en varm pande uden fedtstof til de er let gyldne.
Drys blåbær og pinjekerner over salaten.
Serveres med det samme med pestoen til.

3 kommentarer:

Camilla sagde ...

Uh,det ser lækkert ud. Ligner en rigtig salat til sommerens picnics ;)

Anonym sagde ...

Lækkert. Helt enig med din pestovurdering, den er altid basisvare hjemme hos os, da jeg hader de pestoer, der smager af parfume!

MissMuffin sagde ...

Camilla, det vil den være super god til:)

Grønspætte, mange af de færdige smager frygteligt! Kun Løgimoses er gået igennem nåleøjet herhjemme..