mandag den 26. maj 2014

Boghvedepandekager med spicy oksekød, avocadocreme og salsa

Boghvede er et nyt bekendtskab for mig. Det påvirker ikke blodsukkeret i samme grad som hvedemel og indeholder næsten ingen gluten. Til gengæld har det en let bitter og nøddeagtig smag, der er bedst i det salte køkken.
Jeg var hvertfald ikke så fornøjet da jeg dagen efter ville spise en med syltetøj på:)

Pandekager med fyld af spicy, grillet oksekød, grillede peberfrugter, sprøde salater, en cremet avocadocreme og en sød salsa er et rigtigt aftensmadshit. Det tager lidt tid at lave, men jeg havde forberedt det hele i forvejen en travl dag, så jeg kunne klare det på 30 min. inkl. grill af kød og stegning af pandekager.
Kødet var en flanksteak marineret i limesaft, røget paprika, spidskommen og hvidløg. Og så bare grillet og strimlet. Avocadocremen blev lavet af en avocado, græsk yoghurt, en skvæt avocadolie, salt og peber. Begge dele simpelt, men godt sammen med de andre ingredienser.
Opskriften på pandekagerne fandt jeg (suprise) hos Vanløse Blues :) Jeg tilsatte dog noget mere vand, nok omkring 1 dl, fordi dejen var meget tyk. Jeg fik så også 15 flotte pandekager ud af portionen.

Boghvedepandekager (15 stk.)
300 g. boghvedemel
2 store økologiske æg
1 tsk. salt
6-7 dl. vand
smør til stegning

Bland boghvedemel, salt og vand og pisk det godt sammen. Pisk æggene i et af gangen.
Lad dejen hvile på køkkenbordet i 30 min. Tilsæt evt. lidt vand hvis den er blevet for tyk.
Steg pandekagerne i lidt smør ved middelvarme. Jeg brugte en pandekagepande.

Salsa med majs (2 pers.)
2 store, modne tomater
½ dl. majs
½ lille rødløg
1 fed, hvidløg
½ rød chili
2 spsk. hakket, bredbladet persille
3 spsk. olivenolie

Skær tomaten i både og fjern kernerne. Hak tomatkødet fint.
Hak løget fint, hak chilien fint og pres hvidløget. Rør det hele sammen og lad salsaen trække min. 30 min.

Tilbehør:
Grillet flankstek
1 rød peberfrugt, grillet
1 gul peberfrugt, grillet
2 håndfulde babyleaves
Avocadocreme, guacamole e.lign.

Smør pandekagerne med avocadocremen.
Top med salater, grillede peberfrugter i strimler, grillet kød i strimler og til sidst salsaen.


4 kommentarer:

Charlotte Kjeldgaard sagde ...

Boghvede Inger holder næsten ingen gluten!? Mig bekendt er boghvede helt glutenfrit :o) Det er brugt i mange glutenfrie kogebøger og opskrifter.

Kardemommefrøen sagde ...

Lyder som en lækker aftensmad.

Jeg har her i vinter lært boghvedegrød at kende, det kan jeg godt lide smagen af.

Så tænker at jeg klart skal prøve disse pandekager.

Lena25219382834

Unknown sagde ...

Altså Sabine - du bliver jo ved med at trylle med mine opskrifter - du er altså en skat!

Sikke dog noget lækkert mexi-fyld - det vil jeg bestemt også prøve at lave og komme i mine pandekager. Jeg har nemlig nogle liggende i fryseren, den kan nemlig saftens tåle at blive frosset ned og så tøet op i ovnen - bare et lille tip (-:

Ha en dejlig mandag aften

Kh maria

MissMuffin sagde ...

Charlotte, den boghvede jeg har købt er fra Urtekram. Ifølge Urtekrams hjemmeside indeholder den "næsten ingen gluten". Ifølge fødevarerstyrelsen er boghvedemel dog helt glutenfrit. Jeg tænker, at årsagen til at Urtekram skriver "næsten" er, at der også produceres ikke-glutenfrie produkter samme sted og det er der strenge regler for. Så jeg tør ikke helt love at det er 100% glutenfrit når producenten heller ikke gør, men du har sikkert ret:)

Lena, boghvedegød lyder spændende. Jeg er ikke den store grødspiser, men jeg elsker min havregrød:)

Maria, lige nu har jeg lyst til at spise nærmest alt fra din blog, haha :)Du er meget inspirerende! Gedeost og spinat får jeg dog ikke ham herhjemme til at spise, så jeg valgte mexi-tema i stedet. Godt at høre, for jeg frøs dem nemlig også ned til en anden god gang, som nok bliver her i ugen når vi skal have fish tacos :)