tirsdag den 20. maj 2014

Blomkålsgratin (LCHF)


Kristian elsker blomkålsgratin, men jeg synes måske ikke helt at det er indsatsen værd at lave denne opskrift, som er hans foretrukne. Jeg har derfor flere gange lavet denne udgave, der nu nok nærmere minder mest om flødekartofler end blomkålsgratin. Skidt, den er nem at lave og smager godt.
Opskriften er med inspiration fra en af bøgerne af Madbanditten og kan derfor spises af dem på LCHF.
Perfekt tilbehør til fx en hakkebøf. Vi får altid en sprød salat eller andet sprødt grønt til, da det er en tung omgang med al den ost og fløde.
Normalt laver jeg gratin i en høj form, men da mængden af væde ikke er så stor er det vigtigt at bruge et større og fladere fad. Her er brugt et dybt tærtefad, men et almindeligt ildfast fad kan også sagtens bruges.
Har du lyst til mere smag, så tilsæt evt. forårsløg, stegt bacon, krydderurter eller hvad du nu synes.

Blomkålsgratin (3-4 pers.)
1 blomkål
2 æg
3 spsk. flødeost
2-3 dl. fløde
50 g. revet mozaralla
25 g. friskrevet parmesan
salt, peber

Fjern stokken på blomkålet og skær det i små buketter. Jo mindre de er, des mere møre bliver de.
Kom blomkålsbuketterne i et fad.
Pisk flødeost, fløde, æg, salt og peber godt sammen. Hæld det over blomkålsbuketterne.
Drys med de 2 slags ost og bag gratinen ved 200 grader i 30-40 min. til det hele har samlet sig.
Server med det samme.

4 kommentarer:

Marian N. Larsen sagde ...

nøj det er længe siden jeg har fået blomkålsgratin. Det skal snart på madplanen her hjemme. Mums det ser godt ud LCHF-style!

MissMuffin sagde ...

Marian, vi får det jævnligt, for Kristian elsker det. Som regel med opbagt sauce, men han kan godt tilgive mig denne metode engang imellem:)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Det ser nu godt ud, og sørme osse længe siden jeg har nydt det. Venter på et økologisk blomkål, og så slår jeg til:-)

MissMuffin sagde ...

Tante Sød, det er nærmest umuligt at opdrive her i Aalborg og ofte er de så små og kedelige, at jeg ikke vil betale så meget for dem. Her er det for første gang i år et lille dansk blomkål jeg fik fingrene i:)