onsdag den 21. maj 2014

Rabarberkylling med kokos

Vidste du, at rabarber faktisk er en grøntsag? Endda en sund og meget kalorielet en af slagsen? Derfor passer den også perfekt ind i det salte køkken.

Det er lidt småt med inspirationen lige i øjeblikket, men jeg ender gang på gang hos Vanløse Blues, der altid har lækkerier på menuen. Som denne nemme og smagfulde kylling med rabarber, kylling og kokosmælk. Når man ligesom os har 2 små rabarberplanter i haven skal det selvfølgeligt udnyttes, så det passede lige med høsten:)
Min kylling nåede ikke at marinere, men alligevel fik jeg et rigtigt godt resultat. Som sædvanligt blev opskriften også lige tilpasset køleskabets indhold, så opskriften kommer som jeg fik den lavet. Vi fik blomkålsris og smørstegte asparges til.

Rabarberkylling (2 pers.)
2 kyllingebryster
3 stængler rabarber
2 dl. kokosmælk
½ dl. citronsaft
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. karry
1 lille bdt. persille
salt, peber

Krydder kyllingebrysterne med salt og peber.
Brun dem i olivenolie ved høj varme, så de får lidt farve.
Skær rabarberen i tynde skiver og hak persillen.
Kom rabarber, kokosmælk, citronsaft, hvidløg,  karry og halvdelen af persillen ved og lad det simre et øjeblik.
Kom det hele op i et ildfast fad og steg det færdigt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Drys med resten af persillen ved servering.




6 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Årh, det lyder så sommerlækkert - det skál prøves.
Elsker kokos, elsker rabarber, elsker kylling.

- Anne

Gronspatte sagde ...

Det ser lækkert ud!

Piskeriset sagde ...

Det ser i hvert fald godt ud - smuk anretning :-)

MissMuffin sagde ...

Anne, så er det jo lige en ret for dig:)

Gronspatte, det smagte virkeligt også dejligt:)

Piskeriset, tak:)

Unknown sagde ...

Heldige dig at du har rabarber i haven. Jeg må ud i handlen og finde mine, eller det vil sige Aarstiderne er en god leverandør (;

Dejligt at se du fik lavet retten (;

Jeg skal ha en veninde på besøg på lørdag og vi skal helt sikkert ha denne her, lækkert med blomkålsris og asparges til, det vil jeg kopierer (:

Kh maria

MissMuffin sagde ...

Maria, mine rabarber står længst nede i haven og i skygge, så jeg får vidst ikke det fulde potentiale ud af dem. Her i løbet af sommeren skal vi have lavet højbede, så måske rabarberplanterne får plads i nærheden :)
Asparges stegt i smør med lidt hvidløg,citronskal, salt, peber og måske et lille drys friskrevet parmesan er virkeligt lækkert :)