tirsdag den 20. juli 2010

Ananassalsa-salat til madpakken...

Madpakken er som regel dagens højdepunkt, men det holder ikke med de flade madder.
I det nyeste nummer af SpisBedre er der en lækker opskrift på ananassalsa med bønner, men vi skal ikke rigtig have varm mad denne uge pga. tidspres, så derfor bliver den lavet om til ananassalsa-salat, med lidt salatblade i.
Dertil minirugbrød, lidt dåsetun, avocado og en klat hummus.
Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvad jeg synes om det der hummus, men nu får det li en chance til:)
Jeg undlod hvidløget og halverede mængden af chili, for det duer ikke li til min madpakke, men ville sikkert være skønt som tilbehør til kød eller fisk.
For at få lidt mere knas tilsætter jeg nok lidt solsikkekerner eller sesam...

Ananassalsa-salat (2 pers)
2 store stilktomater
½ rødløg
1/4 frisk ananas
½ rød chili
200 g blandede bønner fra dåse
saften fra ½ appelsin
saften fra ½ lime
2-3 spsk raspolie
1 tsk urtesalt
lidt peber
evt. sambal oelek
lidt basilikumblade hvis de er på lager
1 håndfuld salatblade  pr. pers

Halver tomaterne, fjern kernerne og skær den i små tern.
Pil løget og hak det fint.
Fjern skræl og stok fra ananassen og skær den i små tern.
Fjern kernerne fra chilien og hak den helt fint.
Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af.
Vend appelsinsaft, limesaft, salt, peber olie og evt. lidt sambal oelek.
Smag til og vend sammen med frugt og grønt.

8 kommentarer:

Miv sagde ...

mmmmmm - det lyder bare SÅ LÆKKERT!!!

Du har altid de lækreste opskrifter. Hvornår udkommer kogebogen? Jeg vil gerne købe den :)

Da jeg så dine billeder, sparkede min baby mig.. Jeg tog det som et DET VIL JEG OSS HA', så min aftensmad ligner din madpakke i dag :)

Tak og god frokost!

MissMuffin sagde ...

Haha Miv, det med en kogebog, det går vidst ikke, for det er som regel ikke mine egne opskrifter, men nogen jeg prøver fra kogebøger og magasiner..
Giv endeligt baby en omgang af denne salat, den er fuld af proteiner, fibre og gode vitaminer:)

Malou Klidmoster sagde ...

Mums, salsaen er lige mig :-)

Men hummusen er fæl - jeg syntes virkelig at den der på dåse smager af....ja, dåse er vel det rigtige udtryk. Køb hellere en dåse kogte kikærter (eller kog nogen og ha' i fryseren), skyl dem godt og blend dem med citron, tahin, olie eller græsk yoghurt. Hvid du ikke vil ha' hvidløg i når det er til madpakke, så kan du skrue op for andre stødte krydderier: spidskommen, koriander, nelliker og allehånde som giver en smagfuld og krydret hummus. Jeg er dog vil med ideen om ristede sesamfrø på :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Den salat har jeg godt nok også kigget på :) den ser bare rigtig god ud. Jeg er blevet helt vild med de økologiske salatbønner.

MissMuffin sagde ...

Klidmoster, den er også rigtig god:)
Hmm, hvis den fra dåse er fæl, så kan jeg måske godt forstå mine smagsløg- det er bar så nemt...
Jeg har kogte kikærter på lager, men synes aldrig rigtig jeg kan få det til at smage ordenligt..
Må hellere prøve igen, for er ikke sikker på jeg bliver vild med denne variant hvertfald!
Normalt får madpakken også hvidløg, men her i sommerperioden spiser vi grundet lav bemanding på kontoret og ikke i kantinen, så det er ikke så godt med sån en hørm:)

Line, den er rigtig god hvertfald..
De økologiske salatbønner fra dåse er rigtig gode og nemme, især hvis de får lov at marinere natten over i lidt olie, citronsaft og hvad man nu ellers har lyst til:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Jeg prøvede den marinade de forslog på dåsen med olie, citron, sennep og honning :) det blev rigtig godt

MissMuffin sagde ...

Det har jeg slet ikke set Line, men skal jeg da lige huske til næste gang jeg åbner en dåse. Tak for tippet:)

Piskeriset sagde ...

Det var kærlighed ved første blik, da jeg så dit billede - det ser superskønt ud :-)