lørdag den 23. april 2011

Hindbærmoussekage


 Til min fødselsdag igår bagte jeg en kage, som jeg længe har haft lyst til at prøve, men fordi den lød lidt besværlig har jeg holdt igeb, men nu sku det være!
Opskriften er fra "Byens Bedste Kager" af Rikke Gryberg, som er en meget smuk bog!
Kagen er besværlig at lave, men den smager helt fantastisk, så det er det hele værd:)
Sprød og let sej nøddebund med en luftig og frisk hindbærmousse på toppen. Uhm!
Jeg brugt frosne 300 g. frosne hindbær, som jeg tøede op og det gav ca. 150 g. optøede hindbær, så det passede fint.
Opskriften siger, at der skal bruges en stålring på ca. 25 cm, men jeg brugte min springform på ca. 20 cm. som støbeform og det virkede altså ganske fint.
Dog havde jeg marengs nok til 2 bunde og en lille klat mousse tilbage.
Der skulle også være brugt ekstra friske hindbær til pynt, men hverken Salllings eller i Føtex var de friske hindbær særligt pæne, så jeg valgte noget andet.
Næste gang jeg bager den - og der bliver helt sikkert en næste gang - vil jeg prøve at komme en smule friske hindbær i moussen, for det vil sikkert se rigtig fint ud når den skæres i stykker.

Hindbærmoussekage
Nøddebund:
200 g. hasselnødder
5 æggehvider (125 g)
200 g. rørsukker
1 spsk. mel

Hindbærmousse:
6 blade husblas
150 g friske hindbær eller 300 g. frosne hindbær
150 g. rørsukker
6 past. æggeblommer (150 g)
7 dl. piskefløde

Start med at lave nøddebunden.
Rist hasselnødderne på en varm pande uden fedtstof i ca. 10 min, til de får lidt farve.
Kom dem i en foodprocessor og hak dem til fint mel.
Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs- det tar noget tid.
Vend de hakkede nødder i sammen med melet.
Kom et stykke bagepapir på en bageplade og tegn en cirkel efter den springsform eller stålring du skal bruge. Smør nøddemarengsen ud i denne cirkel.
Bag nøddemarengsen ved ca. 200 grader i ca. 18 min.
Lad den køle helt af, inden den tages af bagepapiret meget forsigtigt.

Mens bunden køler af laves moussen.
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål til en lys og luftig æggesnaps.
Blend hindbærrene til en pure' i blenderen.
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
Knug vandet af den og kom den i en lille gryde sammen med hindbærpuren.
Varm det hele op til ca. 45 grader. Det må ikke koge, men skal være så varmt at du brænder dig på det.
Tag hindbærpureen af varmen og lad køle af et øjeblik.
Vend den herefter i æggesnapsen.
Pisk fløden til skum og vend den sammen med hindbærpureen.

Kom nøddebunden på en fladt fad og pres stålringen eller springformen ned over.
Fjern evt. overskydende kanter.
Hæld hinbærmoussen over, pak det godt ind og sæt den i køleskabet mindt et par timer.
Lige inden servering løsnes moussen fra formen med en skarp kniv. Fjern forsigtet stålringen eller springformen.
Pynt kagen og server med det samme.

TIP: Kan laves 2-3 dage før og opbevares i fryseren. Den skal tø op i 2 timer inden servering.
Jeg lavede den dagen før uden problemer.
Jae... Plejer altid at sige, at jeg er et ordens-menneske og at jeg hader, når andre roder i mit køkken.
Det med rodet er jeg vidst ganske god til selv:)

17 kommentarer:

Bitten sagde ...

Den ser da også bare alt for god ud! Kan godt se den er lidt besværligere end nogle andre kager, men så længe den er besværet værd :) Og det lyder det jo til.

Unknown sagde ...

Ej den lyder alt for lækker! Og bare moussen er frisk så er det en veninder. og tillykke for resten :)

/Lise
http://lisepaasu.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

bitten, den var også rigtig god og den blev faktisk spist op- ret imponerende:)
Trods besværet er det helt sikkert en jeg vil lave igen en anden gang:)

Lise, tak!
Moussen er frisk og let, så den var lige som den skulle være:)

Sandra sagde ...

MUMS!

Michelle-Marie sagde ...

For pokker den ser lækker ud, tror jeg må invitere pigerne forbi til lidt hygge (så har jeg en grund til at lave den) hih

Mvh. Michelle-Marie

Kathrine sagde ...

Årh, ville give min højre arm for et stykke af den!

MissMuffin sagde ...

Nemlig Sandra!

Michelle Marie, du får det nok lidt hårdt hvis du skal spise en hel en selv, så det er nok bedst at invitere venindene til hygge- de vil elske dig for det:)

Kathrine, inden du begynder at skære i armen må jeg skynde mig at sige, at de blev spist op:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Nu har jeg lavet den et par gange og den er virkelig rodet at lave men hold op hvor den lækker :) den er en sikker vinder! Det er forresten en super lækker pung du har fået af Kristian :)

Heidi sagde ...

uhm den ser lækker lækker ud :) men lidt besværlig ja, men bare den er arbejdet værd og det ser det ud til den er :)

MissMuffin sagde ...

Line, der er meget pisk her og oisk der og rør sammen her, men det er sikkert bare et spørgsmål om at prøve det et par gange:)
Den er hvertfald god!
Jeg er også vild med pungen og har ønsket mig den længe:)

heidi, den smager rigtig lækkert, så lidt rod i køkkenet har ikke afskræket mig til en anden gang:)

Line sagde ...

Orv den ser lækker ud den kage :) Det må blive et af de kommende bageprojekter.. Og tillykke med dagen her den anden dag ^^

MetteSofie sagde ...

Mmm.. Den ser da bare helt fantastisk ud, den kage! Overvejer at gå ud og investere i bogen, den lyder god :) Kh. Mette Sofie

Marie sagde ...

Årrrh lækkert! :-)
Hvor har du forresten købt de der slik-hjerter henne? Jeg har ledt som en gal efter dem, men kan bare ikke finde dem! :-)

Home by Bianca sagde ...

Hvor ser den altså bare lækker ud!

Tillykke med fødselsdagen!

MissMuffin sagde ...

Tak Line O:)
Den er rigtig lækker, så god fornøjelse med den:)

Mette Sofie, den er go´!
Bogen kan ofte købes i fx. Føtex til omkring 80 kr. og den er helt bestemt alle pengene værd!

MissCrea, dem har jeg købt i Frk. Rønne i Reberbansgade her i Aalborg til en frygtelig høj pris.
Jeg mener, at de får deres varer fra secialkøbmanden, så prøv evt. deres hjemmeside hvis du ikke li bor her i nærheden:)

Tak Bianca, kagen var lækker!

Anonym sagde ...

Hej.

Da du lavede den dagen før satte du den så også i fryseren ?
Eller kan den godt nøjes med at stå i køleskabet, når den laves dagen før ?

Den ser rigtig lækker ud ;)

Louise sagde ...

Vil gerne lave den her kage til mit åbent hus til sommer hvor jeg skal fejre 25 år fødselsdag og at jeg er blevet jurist. Der kommer ca en 40-50 mennesker og håber at kunne finde en stor firkantet justerbar form er eller andet sted. Men hvor meget tror du at jeg skal gange opskriften med? Mon 2,5 er nok til en ovnbradepandestørrelse?