onsdag den 27. april 2011

MissMuffins koldskål og hjemmebagte kammerjunkere..


Koldskål er en af mine sommerfavoritter og en hjemmelavet er altså nu engang den bedste.
Ligesom LaTascha har jeg hjemmefra lært at lave koldskål uden æg, for samonella er en en hyggelig ingrediens at få med i skålen.
Jeg synes nu slet heller ikke, at det mangler, for den bliver luftig og cremet alligevel!

Den kan laves både med vaniljesukker og med vaniljestang, det er en smagssag:)

MissMuffins Koldskål
½ l. tykmælk
½ l. kærnemælk
4 spsk. sukker
2 spsk. vaniljesukker / ½ vaniljestang
1 spsk. citronsaft

Bland sukker og vaniljesukker / kornene fra vaniljestangen godt sammen i en skål.
Hæld kærnemælk og tykmælk i og pisk det godt sammen med et piskeris.
Smag til med citronsaft og evt. lidt mere sukker hvis du synes.
Kammerjunkere skal der til og nu sku jeg prøve de hjemmebagte!
De er super nemme at lave og smager også godt, men de er altså ikke helt, som jeg synes kammerjunkere skal være. De er lidt for porøse, hvor jeg godt kan li dem mere kompakte.
Smagen er fin, de er sprøde og de er ikke så søde, som mange af dem man kan købe.
Opskriften er fundet hos LaTascha.
Det er helt sikkert noget, som jeg skal eksperimentere mere med:)

Kammerjunkere (ca. 50 stk.)
125 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljesukker
40 g. sukker
40 g. smør
1 æg
1/4 dl. mælk

Bland sukker, mel, bagepulver og vanilje i en skål.
Smuldr det kolde smør heri og sammel dejen med æg og mælk.
Jeg tilsatte lidt mere mel, da dejen var meget blød.
Sørg for at ha godt med mel på hænderne og form den bløde dej til 25 små kugler.
Pres dem let flade og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem 8 min. ved 200 grader, så de stadig er lyse.
Ta dem ud af ovnen og halver dem.
Læg em tilbage på bagepladen med snitfladen op og bag yderligere 6 min. til de er gyldne og sprøde.
Lad dem afkøle helt, inden de kommes i en lufttæt kagedåse.

Eftersnak: Efter et par dage i kagedåsen bliver de faktisk kun bedre og får den rigtige, faste konsistens, som jeg godt kan li.

De smager ikke af så meget, så lidt ekstra vanilje vil være en god ting:)

7 kommentarer:

Linebinevaskemaskine sagde ...

mig og Bitten har også smovset hjemmelavet koldskål og kammerjunkere i dag :) det er bare det bedste! det skal jeg have mange gange her til sommer ;)vil kristian egentlig spise det?

Xenia sagde ...

Haha, jeg har også lavet koldskål i dag - jeg brugte dog købte kammerjunkere :) Jeg laver forresten koldskål stort set ligesom dig ;)

MissMuffin sagde ...

Line, det lyder lækkert!
Altså, nu har han ikke lige spist af den hjemmelavede og hjemmebagte endnu, så jeg ved ike om han synes, at det er lige så godt som det købte.
Han plejer hvertfald godt at ku li koldskål:)

Xenia, det er en god og nem opskrft, som jeg kender mange der bruger:)
Jeg vil dog eksperimentere lidt mere med det i fremtiden..

Heidi sagde ...

Mmmm, elsker koldskål med kammerjunkere :O) Forsøgte med nogle hjemmebagte sidste år, men de blev heller ikke helt som ønsket.. -smagte lidt for meget af kardemomme :O)Så må hellere give det en chance mere med den opskrift, du har prøvet!

Bitten sagde ...

Det er nu meget morsomt, at vi lavede præcis det samme koldskål med de samme kammerjunkere :)
Synes de blev rigtig gode, og helt klart åbne for eksperimenter med andre meltyper eller nødder (Lines forslag).
Mmh. Har heldigvis stadig ingredienser til endnu en portion. Er rigtig positivt overrasket, da det er første gang jeg har lavet koldskål uden æg.

Miss A sagde ...

Hej Miss Muffin :)

Koldskål er helt sikkert også min helt klare sommerfavorit.

Tak for opskrift på hjemmelavede kammerjunkere. Dem skal jeg helt sikkert prøve at lave snarest.

De bedste hilsner fra
Anita
PS. Giveaway på min blog - Klik her

MissMuffin sagde ...

Heidi, kardemomme er ikke li noget jeg er så vild med, så det havde nok slet ikke været mig:)
Jeg vil i nærmeste fremtid afprøve nogle forskellige opskrifter, for så må der til sidst komme nogen, der er rigtigt gode!

bitten, der er vidst gået "blog-mode" i koldskål og kammerjunkere li for tiden:)
Jeg vil også prøve at lave nogen med lidt grovere mel, for så bliver det lidt sundere at spie koldskål og det gør vi rigtig meget herhjemme hele sommeren!

MissA, det smager virkeligt godt!
Vi skal ha det som dessert idag, så jeg er spændt på hvad Kristian siger til det, for han er altid mest vild med de færdigkøbte produkter, den kræsenpind!!