Jeg har længe gerne ville bage disse nøddeboller fra Rikke Grybergs "Byens Bedste Brød", men jeg har ikke fundet halvsigtemel nogen steder.
Nu har jeg så købt det igennem en bager jeg kender.
Jeg må indrømme, at jeg slet ikke ved hvad halvsigtemel kommer af?!
Det er hvertfald ret mørkt, når det bliver bagt.
Bollerne var desværre en skuffelse! Alt for tunge og bastante og noget hårde at tygge sig igennem.
Mængden af fuldkornsmel er også ret høj, så i næste forsøg vil jeg nøjes med at bruge halvsigtemel og så erstatte fuldkornshvedemelet med hvedemel eller måske ølandshvede.
Jeg må snart lave et nyt forsøg! Nødder er altid godt!
Nøddeboller med fuldkorn (14-15 stk.)
15 g. gær
1½ dl. kærnemælk
5 dl. vand
1½ tsk. salt
2 tsk. honning
200 g. halvsigtemel
550 g. fuldkornshvedemel
200 g. italiensk hvedemel (Tipo 00)
50 g. blødt smør
65 g. hakkede mandler
65 g. hakkede hasselnødder
65 g. hakkede valnødder
Pynt:
Hasselnøddeflager.
Rør gæren ud i kærnemælk og vand.
Rør salt, honning og nødder i.
Tilsæt mel og smør og ælt dejen rigtig godt.
Kom den i en skål og dæk den med husholdningsfilm. Skal efterhæve i køleskabet natten over.
Dagen efter tages dejen ud af køleskabet og formes til 15 boller.
Stil bollerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys med hakkede nødder.
Lad bollerne efterhæve ca. 2 timer til ca. dobbelt størrelse.
Varm ovnen op til 230 grader.
Kom bollerne i ovnen og skru ned på 200 grader. Bag dem i 14-17 min.
3 kommentarer:
De ser faktisk også ret tunge ud. Jeg vil hermed undlade at bage dem :) Men sig endelig til, når du gør et nyt forsøg, da jeg også ELSKER nødder. Eller såfremt du har andre opskrifter på boller med nødder.
Tak for i går, det var hyggeligt at gense dig :)
Hej Miss Muffin :)
Øv, at de ikke levede op til forventningerne :(
Jeg er glad for, at du hopper op på hesten igen, og jeg vil glæde mig til at se, hvad du kommer op med :)
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
bitten, hvis jeg kastede en efter dig og hvis jeg så ramte, så ville det gøre ondt:)
Jeg giver dem snart et forsøg igen uden alt det grove:)
MissA, det er altid ærgeligt, for det er jo lækre sager der går til spilde:(
Send en kommentar