Blomkålscremen smager ikke af så meget, men er mild og lækker.
Sammen med den salte og krydrede chorizo er den et godt match- også til at få børn og andre kræsne sjæle til at spise flere grøntsager:)
Vælger man at lave en vegetarisk udgave, så skal chorizo'en erstattes af noget andet med en god, kraftig smag. Fx. soltørrede tomater eller grillede peberfrugter.
Opskriften er fra Magasinet Mad, nr. 4/2011.
Jeg ville egentligt ha haft de italienske pølser, salsiccia, men de er ikke til at opdrive i Aalborg. I stedet brugte jeg en god chorizopølse, som jeg skar i små, tykke skiver.
Uhm, det var godt!
Portionen er til 4 personer, så vi har en portion creme i overskud. Den vil jeg prøve at bruge næste gang jeg laver lasange istedet for bechamelsauce, så den er i smidt i fryseren.
Jeg erstattede persille med brøndkarse og serverede et lækkert gruyere flutes fra Salling dertil.
Pasta med blomkålscreme og stegt chorizo (4 personer)
1 lille blomkål (ca. 400 g)
1 løg
2 fed hvidløg
6 kviste frisk timian
4 dl. vand
1 tsk. boullion
1/4 l. fløde
1½ spsk. friskpresset citronsaft
salt, peber, olivenolie
Tilbehør:
ca. 300 g. kogt pasta
170 g. chorizopølse
25 g. hakkede mandler
1 håndfuld persille eller brøndkarse
Godt brød
Friskhøvlet parmesan
Hak blomkål, løg og hvidløg groft.
Svits det et øjeblik i lidt olivenolie, uden at det tager farve.
Hæld vand og timiankviste ved og lad det simre i ca. 10-15 min. til blomkålet er mørt.
Hæld fløde, citronsaft, boullion, salt og peber ved og lad det simre yderligere 5 min.
Blend det hele til en tyk creme og smag til med salt, peber og citronsaft.
Skær chorizo'en i tykke skiver og steg dem sprøde i en lille smule olivenolie.
Vend pastaen sammen med blnkålscremen og top med chorizo, krydderurter, mandler og parmesan.
Serveres med det samme sammen med godt brød!
Jeg var på torvet i min frokostpause idag, hvor sæsonens sidste jordbær var at finde.
Øv, for en kort sæson!
Jeg købte 2 bakker, så desserten idag bliver jordbær med fløde for en gangs skyld:)
2 kommentarer:
Den har jeg også lavet. Den er faktisk rigtig god. Jeg lavede en halv portion til mig selv bare, og der var næsten en halv portion tilbage EFTER at jeg havde spist af det to gange :)
Anna, det smager nemlig super godt:)
Det er en ret stor portion, men vi var så sultne idag!
Send en kommentar