Jeg valgte nemlig at bruge min nye 3 liters form i stedet for at bruge to 1½ liters forme som opskriften forslog, så jeg forlængede bagetiden lidt. Det var nok bare ikke nok.
Hvor lang tror I, at det skal have?
Jeg bager sjældent i form og uden hvedemel, så jeg er lidt i tvivl.
Hvor lang tror I, at det skal have?
Jeg bager sjældent i form og uden hvedemel, så jeg er lidt i tvivl.
Det skal helt sikkert afprøves igen, men nok kun med 25 g. gær, for smagen fejler bestemt ingen ting og så er det dejligt sundt.
Jeg brugte grahamsspeltmel fra Urtekram, mens opskriften lyder på almindeligt grahamsmel.
50 g. gær
½ l. lunken vand
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
½ l. kærnemælk
1 dl. græskarkerner
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
1 kg. grahamsmel (eller grahamsspeltmel)
Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker og salt.
Kom herefter de andre ingredienser i og rør dejen til den er som en ensartet, tyk grød- den skal ikke røres alt for meget.
Kom dejen i en 3 liters form eller to 1½ litersforme. Smør dem, hvis de ikke er med slip-let.
Drys evt. med lidt græskarkerner.
Kom formen/formene i en kold ovn og tænd på 175 grader (150 grader varmluft).
Bag brødet/brødene i ca. 1½ time.
Tag brødet/brødene ud af formene og lad dem afkøle helt på en rist.
Det er nemmest at skære dagen efter.
10 kommentarer:
Jeg plejer at bage mine rugbrød i 1 1/2 time ved 200
Det her er jo ikke helt et rugbrød, men mon ikke det er højere temperatur der skal til- bruger du varmluft?
Der er noget med at man kan måle brødets kernetemperatur for at se om det er bagt færdigt :) jeg mener at der er omkring de 99-100 grader
Line, det er bare såååå advanceret. Gider ikke rigtig det der med stegetermometer og sån, det er alt for teknisk:)
Mange tak for opskriften. Det ser virkelig lækkert ud:)
Det lyder til at være for lav temperatur med 175° til brødbagning (det tager for lang tid at opvarme dejen i formen!). Jeg bager aldrig brød under 200° og gerne 220° i alm. ovn.
Teknik eller ej - kan sommetider være bedre end "fornemmeren" - indstil stegetermometeret på 96-98° og stik det ned midt i dejen, så giver det/mit! lyd, når brødet er bagt. Det er da smart og bedre end et ubagt brød. (Læs om brøds kernetemperatur på nettet).
Den blå kitchenAid
Jeg havde også engang problemer med at mit brød ikke var bagt færdigt i midten.. men så begyndt jeg at bruge stegetermometer til at tjekke temperaturen.. et brød skal være 98 grader i midten.. og det kan aldrig blive varmere end 98 grader. Men så er det tilgengæld også færdigt. Hver gang, uanset hvor stort det er :D
Men lækker opskrift! Den vil jeg prøve!
Nicole, velbekom:)
Den blå KitchenAid, jeg synes også det lød lavt, men det var nu engang det opskriften sagde.
Det er jo en temperamentssag hvordan man gør det og jeg synes simpelthen det for besværligt hvis der skal til at involveres stegetermometer. Så holder jeg mig hellere til nogle mere simple opskrifter..
Pernille, det er en smart huskeregel hvis man nu bruger at bage med stegetermometer, for det er da til at forstå:)
Yes.. og jeg bruger bare sådan et billigt et fra Tiger til en 20.. stikker det i brødet.. og vuptibum kan man se om det lige skal have ti minutter mere :D Hader når ens hårde arbejde er klæg i midten.. jeg bliver bare SÅ skuffet :( Så nu tjekker jeg altid!
Pernille, har Tiger også stegetermometere? Der kan man bare se... Jeg har vidst godt nok et der bare skal batterier i...
Send en kommentar