Opskriften på disse små rugbrød er fra Økologi.dk, hvor der er mange spændende opskrifter at finde.
Jeg valgte at erstatte karoflerne med gulerødder, men det er en smagssag.
Mine hylder er fulde af alverdens mel, men da jeg var igang vidste det sig, at jeg var løbet tør for rugmel! Så jeg brugte en blanding af Vinjett lavet på fuldkornshvede og Evolo lavet på rug- generelt er jeg ret vild med de 2 nye slags mel fra Amo.
Brødene skal bages i små forme, så jeg brugte min muffinplade, fordi de lige passede med den ønskede størrelse. Skal de være lidt større ville min plade med firkanter være oplagt.
Rugbrødene passer li til min madpakke sammen med lidt salat, hummus, yoghurt og frugt.
De smager dejligt, men bliver desværre hurtigt lidt tørre.
En opskrift på saftige og meget rugbrøds-agtige boller modtages gerne:)
Små rugbrød med gulerod (16-20 stk.)
2½ dl. kogende vand
200 g. knækkede rugkerner
42 g. gær
4 dl. kærnemælk
200 g gulerødder, groftrevne
2 tsk. salt
125 g. hvedemel
500 g. rugmel eller andet fuldkornsmel
Hæld det kogende vand over de knækkede rugkerner og lad dem trække i 45 minutter.
Rør gæren ud i kærnemælket og tilsæt gulerødder, salt og hvedemel.
Rør rugmelet i lidt af gangen og rør til en tung, blød og klistret dej- det kræver en maskine!
Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time.
Smør nogle små forme (fx. en muffinplade) og fordel dejen heri.Glat overfladen med en kniv dyppet i varmt vand. Drys med frø, kerner eller flager.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket yderligere en times tid.
Bag dem 15-20 min. ved 200 grader.
Lad dem køle helt af på en rist.
7 kommentarer:
Har du den økologiske bagebog? Den er helt fantastisk også. Jeg er vild med, at de her rugbrød er cup cake-formede. Sikkert totalt gode uden noget-som-helst eller med lidt godt pålæg indimellem! Dem må jeg så meget bage!
De ser ellers lækre ud. Ærgeligt at de bliver tørre.
Jeg har en opskrift på nogle rugbasser, og de er altså et hit! Opskriften har jeg fra Gyldendals bagebog.
50g gær
50g smør
2 dl vand
3 dl mælk
1 tsk salt
350g rugmel
50g knækkede hvedekerner
ca. 350g hvedemel
1 dl havregryn til pynt
Gæren smuldres i dejfadet. smelt smørret i en gryde. Kom vand og mælk i og lad det blive lunt, før det hældes over gæren, som røres glat.
Rør salt, rugmel, hvedekerner og det meste af hvedemelet i. Rør dejen godt og lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Tag den ud på et meldrysset bord.
Del dejen i 4 portioner og tril dem til flutes, som sættes tæt på plade med bagepapir. Skær flutene igennem på tværs, så der bliver 16 små.
Efterhæver tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensles med vand og drysses med havregryn, der trykkes let ned i dejen. Bag rugbasserne på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca.20-25 min. Afkøles på rist.
Sæt en aluform med vand i ovnen, det gør brødene mere gyldne.
Jeg erstatter hvedekernerne med havregryn da jeg ikke kan tåle hvedekerner. Og jeg kommer ikke vand i ovnen når jeg bager dem. Desuden former jeg dem selv. Og jeg får 14-16 stk. Der står at der bliver 16-18.
De smager skønt, og de kan sagtens fryses :-)
Marian, den har jeg ikke nej. Den må jeg kigge efter, for jeg mindes faktisk aldrig at ha set den? De er super gode, men bliver desværre hurtigt lidt tørre. Jeg mangler bare opskriften på nogle rigtig saftige og rugbrøds-agtige boller, men jeg må lede videre...
Louise, de lyder lækre- tak for opskriften:)
HEj
Sikke fine opskrifter og ikke mindst billeder. Må man spørge hvad du fotograferer med?
Rosa, det må du hvertfald.
Jeg bruge et spejlreflekskamera, Canon EOS 1000D. Modellen er udgået, men det nye hedder så 1100D og er lidt bedre.
Når jeg tager madbilleder bruger jeg et 50 mm. objektiv og når jeg tager billeder ude, fx. af Emma bruger jeg det medfølgende objektiv på 18-200 mm. Håber det var svar nok:)
De lyder virkelig gode!
Men ærgerligt at de bliver hurtigt tørre.. Så må man lave en mindre portion, fryse dem ned eller spise lidt hurtigt ;)
/ frkcurting.blogspot.com
Cathrine, der er ikke andet for:)
Send en kommentar