Billedet af denne lækre salat måtte tages med Iphone, da mit kamera pludseligt var flad for batteri- det er så overvurderet at slukke den slags efter brug:)
Salat Nicoise findes i mange varianter med fælles er vidst, at den indeholder tunfisk, æg, kolde kartofler og oliven.
Jeg skelede til denne opskrift, men biksede den ellers sammen som jeg nu synes. Meget mættende og lækker salat, men vi var enige om, at der godt kunne ha været lidt mere æg..
Jeg kogte kartoflerne samme dag, men en rest kan sagtens bruges.
Salat Nicoise (2 pers.)
1 stor tunsteak
2-3 æg
4 store kartofler
8-10 cherrytomater
1 stort forårsløg
2 store håndfulde babyleaves
5-10 grønne oliven
Dressing:
1 spsk. olie
½ spsk. æblecidereddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft
salt, peber
Kog kartoflerne og køl dem af.
Skyl salaten og dryp den af, skær løget i tynde ringe, cherrytomaterne i halve og kartoflerne i kvarte.
Kog æggene til de er smilende, så blommen ikke smuldre ud i salten. De skal koge 8-9 minutter.
Skyl dem herefter i koldt vand.
Imens steges tunsteaken i en smule olivenolie. Krydder den godt med salt og peber.
Skær den i mundrette bidder.
Pil æggene og skær dem i kvarte.
Bland ingredienserne til dressingen.
Anret alle ingredienserne på to tallerkner- først salat, kartofler og tomater, derefter tunsteak, æg, løg og oliven.
Dryp med dressingen og server med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar