Denne skønne salat smager bare super godt, så lav den endeligt:)
Den tog egentligt udgangspunkt i en opskrift fra "Mad til Mange" af Camilla Zarah Lawes, men endte med noget helt andet. Sån kan det nogen gange gå!
Vaniljeoliens sødme passer godt til de sprøde asparges, den fede og salte feta og de syrlige blåbær.
Salat med asparges, blåbær og vaniljeolie (2 pers.)
1 lille bundt. asparges
2 store håndfulde babyleaves
1 håndfuld friske blåbær
1/4 pk. fetaost
½ dl. mandler
saft og skal af ½ citron
2-3 tsk. vaniljeolie
salt, peber
olivenolie
Skyl salatbladene rigtig godt og tør dem. Kom dem i en skål eller på et fad.
Knæk den nederste del af aspargsene og skær dem i mundrette bidder.
Hak mandlerne groft.
Rist mandlerne på en tør og varm pande til de tager lidt farve.
Kom dem over i en skål og krydder med salt.
Varm en smule olivenolie op i panden og steg aspargsene heri. Krydder dem med citronsaft, citronskal, salt og peber.
Fordel de stegte asparges over salaten og drys med smuldret feta, blåbær og mandler.
Dryp vaniljeolien over og krydder salaten med en smule salt og peber.
Serveres med det samme.
3 kommentarer:
Meget spændende kombination - og smuk servering. Elsker bare smukke og anderledes salater :-)
Det ser dælme altså bare mega lækkert ud !
Piskeriset, asparges og blåbær klæder hinanden overraskende godt:)
Jeg elsker også smukke og anderledes salater, især lige nu hvor der er så mange lækre grøntsager!
Nanna, det er dælme også meget lækkert kan du tro:)
Send en kommentar