mandag den 25. juni 2012

Kalvecuvette i skøn sauce

Måske er det her ikke så pæn eller sund mad, men det smager virkeligt godt. Uhm, hvor spiste vi altså bare alt for meget! Det var på menuen til Sankt Hans, hvor vi ikke rigtig gad ud i regnen og se bål, men stadig gerne ville hygge lidt.
Opskriften er fra Mad! nr. 5/2012. Jeg brugte en steg på ½ kilo, mens opskriften lød på 1 kg. Saucen lavede jeg dog efter samme mængder, hvilket også betød der var en del af den lækre sauce tilbage. Den blev tryllet om til lækker pastasauce dagen efter, så resterne blev brugt.
I opskriften serveres det med pasta og dampet spinat, men jeg valgte nye kartofler og ristede champignon.
Line havde røget paprika med hjem til mig fra hendes sidste ferie og det smager altså rigtig godt, så kan du få fat i det, så brug det endeligt i denne opskrift.

Kalvecuvette i skøn sauce (2-3 pers.)
½ kg. kalvecuvette
2 fed hvidløg, presset
2 stilke frisk timian
½ spsk. mild paprika(gerne røget)
1½ dl. hvidvin
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. tørret kalveboullion
1-1½ dl. piskefløde
½-1 spsk. dijonsennep
saft af ½ appelsin
salt, peber, olivenolie

Tilbehør:
Nye kartofler
Ristede champignon

Fjern løst fedt fra kød og gnid det godt med salt og peber.
Varm lidt olivenolie op i en stor stegegryde og brun kødet godt heri.
Tilsæt tomater, hvidvin, kalveboullion, paprika, hvidløg og timian.
Lad det hele simre under låg i ca. 50 min. ved lav varme. Spæd til med lidt vand eller vin, hvis saucen bliver for tyk.
Tag kødet op og hold det varmt.
Pisk fløde, sennep og appelsinsaft i saucen. Kog den op, så den tykner.
Smag til med salt, peber, sennep og paprika.
Skær kødet i skiver og server det sammen med den varme sauce, kartofler og champignon.

1 kommentar:

polysl sagde ...

Tak for den gode opskrift - den er blevet afprøvet flere gange.

Med venlig hilsen polysl