"Jagten på den gode Smag" er stadig en af favoritterne på kogebogshylden herhjemme, for den er såå gennemført og anderledes.
Jeg er især blevet lidt mere opsat på at spise mere vildt, så i lørdags blev det til en omgang fasanragú. Eller, det blev med fasanhøne, da jeg ikke kunne finde en hel fasan. Der er ikke meget kød på sådan en høne, men det passede lige til os to sammen med pasta og en lille, grøn salat. Det smagte hvertfald dejligt!
Fasanhønen fandt jeg i Salling på frost. Kan du ikke få fat i fasan/fasanhøne tror jeg sagtens man kan bruge nogle kyllingelår istedet.
Fasan med rodfrugter, timian og hvidvin (2 pers.)
1 fasanhøne, plukket og renset
4 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 persillerod
1 pastinak
2 gulerødder
5 laubærblade
½ bdt. timian
4 dl. hvidvin
2½ dl. fløde
salt, peber
Tilbehør:
50 g. friskhøvlet parmesan
Lidt timian
Pasta
Krydder fasanhønen med salt og peber og brun den godt af i olivenolie i en stor gryde.
Pil og hak løget og pres hvidløget.
Skræl rodfrugterne og skær dem i tern.
Kom løg og rodfrugter i gryden og svits et øjeblik.
Hæld hvidvin, laubærblade og timian ved. Kog op og lad det simre i ca. 10 min.
Tilæt fløde og lad det simre yderligere 45 min. til fasanhønen er helt mør.
Tag fasanhønen op af gryden og pil kødet fra.
Sig væden fra grøntsagerne og fjern laubærbladene.Blend grøntsagerne groft og kom dem tilbage i gryden sammen med den frasigtede stegevæde og kødet.
Varm det hele godt igennem og smag til med salt og peber.
5 kommentarer:
Det kunne da godt være den jeg skal lave i morgen, da jeg lige har taget 2 fasaner op af fryseren.
Jeg har aldrig prøvet at lave fasaner selv... og når jeg tidligere har fået det serveret hos andre, har det ofte været noget lidt tørt og kedeligt. Så jeg må vist prøve din opskrift;-)
Hilsen Charlotte
Hvor lyder det lækkert - har aldrig prøvet at tilberede fasan, men det lyder jo temmelig simpelt. Og så ser det ud til at være rigtig snevejrsmad, som man kan nyde mens man kigger ud på vinterlandskabet.
- Anne
Det lyder som en dejlig vinter kombi med fasan. Jeg har en pose med 10 fasanbryster i fryseren, og kunne snildt finde på at følge din sammensætning her:-)
Uhlala - den ser vel nok lækker ud! Lige en ret for mig :-)
Charlotte, det lyder som en god ide- så skal der bare lidt mere væde ved, for fasanerne er nok lidt større end hønerne:)
Anne, ligesom med meget andet vildt skal man passe på, at det ikke bliver tørt. På den her måde bliver det dejligt mørt og det er skøn simremad til en vinterdag:)
Tante Sød, det var også en ret så lækker pose at have i fryseren- der kunne blive en dejlig portion mad ud af den:)
Piskeriset, det tror jeg faktisk også lige at det vil være!
Send en kommentar