Vi spiser suppe en gang om ugen herhjemme lige i tiden, for det passer lige til mine smagsløg og behov for grøntsager og varme. Ja, jeg spiser nærmest suppe 2-3 gange om ugen, for jeg laver altid nok til at jeg kan få rester til frokost. Frokost-suppe er nemlig også et hit:)
Nogle dage forinden havde jeg stegt en stor kylling i ovnen, som vi spiste med kartoffelmos, sauce, stegte grøntsager og salat. Resterne blev gemt til suppen, så det var nemt. Har du ikke en rest kylling, så brug fersk kyllingebryst. Enten skær den i små stykker og kog den med i suppen lidt længere til det er mørt eller så kan du stege den og så først komme det i suppen ved servering.
Karrysuppe med kylling, ananas og rød peber (4 pers.)
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 stor gulerod
1 skive frisk ananas
saft af ½ appelsin
3-4 spsk. karry
25 g. smør
1 ds. kokosmælk (ikke light!)
½-1 liter grøntsagsbouillon
1-2 dl. brune ris
200-250 g. kyllingekød i strimler
salt, peber
Start med at rengøre alle grøntsagerne.
Hak læget fint og pres hvidløget.
Skær annanas og peberfrugt i små tern. Skær guleroden i helt tynde strimler.
Smelt smørret ved høj varme i en stor gryde. Det skal ikke blive brunt.
Kom karry, løg og hvidløg ved og svits det hurtigt sammen, så karryen bliver "brændt af".
Tilsæt kokosmælk, bouillon og ris og kog i 20-25 min.
Tilsæt peberfrugt, gulerod, ananas og kylling og kog et par minutter til kyllingen er gennemvarm.
Smag til med appelsinsaft, salt og peber.
4 kommentarer:
Rød karrypasta kan anbefales at puttet i - til at give den ekstra smag :-)
Ja, men så smager den af rød karrypasta og ikke bare karry. Det ville helt sikkert også smage godt, men det er bare ikke helt det samme :)
Umm. Det lyder som en rigtig vintervarmer. Den glæder jeg mig til at lave. Tror det bliver i weekenden.
Venlig hilsen Inge V.
Inge V, den er en rigtigt vintervarmer. Masser af smag, fyld og indbygget varme fra karry'en :)
Send en kommentar