Stenalderbrødet smager virkeligt skønt, især med tykke skiver ost eller en god spegepølse.
Jeg er ret vild med stenalderbrødet, men det er en dyr omgang med alle de kerner, nødder og æg, især når jeg helst bager det økologisk. Endnu engang har Maria fra Vanløse Blues inspireret mig i køkkenet, så jeg måtte bage hendes version uden æg. Det bliver en smule mere fugtigt end den traditionelle version, men stadig fast og nemt at skære. Næste gang prøver jeg at give det 10 min. længere i ovnen for at se om det kan gøre det lidt mindre fugtigt, for sådan fortrækker jeg det..
Stenalderbrød uden æg
Fordej:
30 g. Fiber Husk
3 dl. vand
Kerneblanding:
500 g. nødder, frø og kerner
1 tsk. groft salt
1 dl. vand
Start med at røre FiberHusk og vand sammen. Lad det stå i 10 min. Det bliver til en tyk masse, som minder om tapetklister.
Bland fordejen sammen med nødder, kerner, frø, salt og vand. Det skal røres rigtigt godt sammen. Jeg tog en gummihandske på, for det var nemmest.
Kom dejen i en lille brødform med bagepapir.
Bag det i 1 time ved 160 grader.
Lad det køle af på en rist inden du skærer det i tynde skiver.
Skær det i skiver og frys de skiver, som du ikke spiser med det samme. Brødet kan holde nogle dage i køleskabet.
9 kommentarer:
Det må vist prøves. Jeg er også stor fan især med - som du også siger - med masser af god ost. Mums!
Tak for tippet - det må jeg prøve. Jeg skal helst undgå æg (allergi) og har derfor ikke prøvet stenalderbrød endnu.
Jeg er ellers ikke fan eller tilhænger af stenalderkur m.m. men har prøvet brødet et par gange og må indrømme at det virkelig er blevet mit foretrukne grove brød. Og som du siger, med en skive ost oven på så er det altså lige i skabet!
Jeg har været heldig at finde nødde/frø-blandinger (dog ikke økologiske) i Fakta på tilbud et par gange. Én pose der bare skal blandes med æg og olie og så er der look-a-like-stenalderbrød ret hurtigt. Blandingerne er ikke nogen økonomisk gevinst normalt, men fandt dem på et tidspunkt til en 10'er og så var der noget om snakken. :)
Det ser helt vildt lækkert ud, det skal jeg prøve på et tidspunkt.
Camilla, der er ikke andet for og så må du afsted efter ost :)
Maria, jeg har også en veninde der ikke tåler æg, så jeg håber hun kaster sig over denne opskrift også, for jeg får tit "klager" over at jeg er lidt for glad for æg i mine opskrifter :)
Katja, jeg er ikke rigtigt tilhænger af nogen som helst kure. Synes livet er uretfærdigt når man ikke bare kan spise lige hvad man lyster og samtidig være sund og tynd :)
Jeg hamstre altid øko frø og kerner når de er på tilbud, så det hjælper også på det..
Deborah, det er meget lækkert, så det kan du roligt gøre. Opskriften med æg hedder "Kernebrød uden mel" her på bloggen og det er altså også super godt :)
Jubii.. endelig en opskrift uden æg.. Det må jeg prøve :)
Tanja, den burde være dedikeret kun til dig :)
Det er det eneste brød jeg spiser (dog med æg) og det får et stykke alm. rugbrød til at smage som at stikke tungen ud af vinduet.
Jeg er så heldig, at min kantine bager stenalderbrød hver tirsdag og så har jeg til morgenmaden i en uge :)
Mette, den kantine der, den er jo det rene luksus!
Jeg elsker også almindeligt rugbrød, men det skal være nybagt fra bageren og ikke sådan noget supermarkeds-noget...
Send en kommentar