Juleaftensdags startede vi med denne frittata for at få noget solidt i maven inden det store gilde skulle stå og den smagte rigtig godt.
Den skulle nok ha været lavet i en noget mindre pande, men det gik. En anden gang vil lidt friske krydderurter, fx. purløg havde løftet den rigtig meget.
Vi spiste den med rugbrød, stegt bacon, friskpresset juice og lidt frugt til.
Frittata med løg, broccoli og peberfrugt
5 æggehvider
2 spsk. revet ost
2 spsk. hakket løg
½ kop rød peberfrugt i små tern
½ kop broccoli i små buketter
olivenolie
½ tsk. salt
Pisk æggehvider og ost i en skål.
Steg løgene i en smule olivenolie til de er bløde og klare.
Tilsæt broccoli og peberfrugt og svits dem med et minut.
Hæld æggemassen over grøntsagerne og drys salt over.
Lad frittaten stege færdig på panden under låg i 8-10 min, ved svag varme.
Her er så de mislykkede rugbrød. Som i kan se er skorpen temmeligt solid og revnet. Ingen succes. Jeg må finde en anden opskrift. Disse blev bagt efter "Mors rugbrød" fra "Varm på Brød og "Lun på boller"... Øv altså, det var mange goder sager der røg li i skraldespanden..
9 kommentarer:
Det lyder vel nok lækkert med frittata - det har jeg ikke hørt om før.
Men det var synd, at dine rugbrød revnede i skorpen, kunne I ikke have spist dem alligevel?
Rigtig god 2. juledag til dig!
Det smager rigtig godt Madame, lidt mindre fed fordi det kun er lavet på æggehvide..
Skorpen på rugbrødet var også så hård, at du kunne brække tænder på den, den var nærmest umulig at skære igennem...
Knus
Øv hvor træls med rugbrødene. Det er bare så irriterende at have brugt en masse tid og ressourcer på at lave noget, som bare viser sig at være lige til skraldespanden :(
- Sådan har jeg det med bagels, jeg har endnu ikke mødt en opskrift der ville samarbejde med mig ;)
ej øv :( det er bare så frustrerende med bageværk der ikke vil noget som helst. Frittata'en ser tilgengæld rigtig lækker ud :)
Spændende og anderledes morgenmad - dejligt :-)
edt har jeg også prøvet med rugbrød... De duftede dog så godt at vi bare måtte spise dem, så brækkede dem i mindre stykker og spiste dem med smør på...
Ditte, det er nemlig rigtig irriterende. Også fordi dejen virkede god og opførte sig rigtig pænt.
Bagels har jeg ikke prøvet endnu, men jeg har hørt at det kan være lidt besværligt:)
Line, jeg hader når det ikke blir som jeg vil:)
Fritta'en var til gengæld ganske udemærket:)
Piskeris, har jeg tid kan jeg godt li at lave noget lidt anderledes morgenmad. Havregrød og smoothies kan godt blive lidt kedeligt i længden:)
Jule Mig, jeg bliver alt alt for tvær når det mislykkedes for mig. Nu smagte det her så heller ikke at noget særligt, så det røg li i skraldespanden!
MissMuffin - jeg har en rugbrødsopskrift, som er super - vil du, at jeg skal sende den til dig?
Den er aldrig mislykkedes for mig.
Jeg har hørt noget med, at hvis man prikker sine rugbrød grundigt med en strikkepind, så skulle de vist ikke revne ... jeg synes bare, at de så i stedet bliver lidt porøse og sværere at skære.
Ha' en god dag.
Hanne, det må du meget gerne. Jeg vil så gerne kunne bage mit eget rugbrød, for det er for dyrt at købe ved bageren!
Send en kommentar