Så er der bagt flutes til i aften.
Jeg har bagt dem flere gange og selvom de aldrig bliver særligt pæne og slet ikke ligner dem på billedet, så er jeg godt tilfreds med dem, for de smager bar rigtig godt!
Opskriften er fra Amo's "Den store bagebog 2".
Jeg er ret sikker på at det vil være nemmest at lave dejen i en røremaskine, for den er lidt hård at arbejde med, da den er ret klistret.
Langtishævede hvedeflutes(3 stk)
15-20 g gær
½ liter iskoldt vand
1½ tsk groft salt
675-700 g hvedemel
Rør gæren ud i det kolde vand.
Tilsæt salt og melet lidt af gangen. Rør til en sej, elastisk og temmeligt klistret dej- den bliver mindre klisteret under hævningen.
Smør en stor skål med olie og kom dejen deri. Dæk den godt til med film og lad den hæve natten over i køleskabet. Dejen kommer til at fylde en del, så sørg for at skålen er stor nok:)
Vend dejen ud på en meldrysset bord og del den i 3 stykker uden at ælte den.
Tril dejen til 3 lange pølser og sno dem. Forsøg at lave dem så tynde som muligt, for de trækker sig lidt sammen og hæver en del.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket 45 min.
Bag dem ved 230 gr. varmluft i 8 minutter. Skru derefter ned på 180 grader varmluft og bag dem yderligere 12 min. De tager ikke så meget farve, men de skal lyde hule når du banker på dem i bunden.
3 kommentarer:
Du skal da have fat i en røremaskine :-) Jeg var så heldig at finde en til 300kr på et loppemarked engang - En ballerup mastermixer, det der hedder Elektrolux nu :-)
Men røremaskine eller ej - Flutesne ser lækre ud!
Det rustikke look er da fint :-)
Rigtig godt nytår!
Ej hvor sjovt Ditte, det må være noget godt kram du har fået fat i!
Jeg savler jo over sån en Kitchen Aid, men der er bar ik li penge til sån en:)
De er oss lækre Ditte. Li som flutes skal være...
Godt nytår:)
Piskeris, de er ganske nydelige og smager jo super godt.
Godt nytår:)
Send en kommentar