Lidt brød skal der til her i juleferien og der er flere spændende opskrifter på brød i det nye BoligLiv.
Idag blev det disse saftige boller med en dejlig spørd skorpe, som passer rigtig godt til Nutella eller ost:)
Næste gang vil jeg nok rive æblet groft i stedet for at skære det i tern, for de svulmer godt op undervejs og bliver en anelse for tydelige...
Havreboller med æble og tranebær(ca. 10-12 stk)
Havregrød:
1 æble
2 dl vand
2 dl mælk
60 g havregryn
Dej:
2 dl A38 eller yoghurt naturel
50 g gær
1 spsk honning eller sirup
2 tsk groft salt
75 g tørrede tranebær(jeg havde dog kun 55 g )
100 g rugmel
500 g hvedemel
Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i små tern eller riv det groft.
Kom æble, vand, mælk og havregryn i en lille gryde og kog ved jævn varme i ca. 2 min. til en lind grød.
Tag grøden af varmen og lad den afkøle til den er fingervarm.
Rør gæren ud i yoghurten og tilsæt honning, salt, tranebær og havregrøden.
Rør derefter rugmelet i.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt den igennem til en fast og klistert dej.
Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time.
Fordel dejen i 10-12 klatter- dejen er ret klistret og ikke til at forme, men bollerne bliver ganske nydelige alligevel:)
Bag bollerne 15-20 min ved 2oo grader.
5 kommentarer:
Øj, de lyder gode :-)
Mmm!
Jeg er ikke helt sikker på, hvorvidt jeg kan lide tranebær, men bollerne ser rigtig gode OG flotte ud.
Piskeris, de er oss rigtig gode:)
Bitten, tranebær smager lidt som sure rosiner:) De fåes faktisk også med jordbærsmag!
Ellers er de sikkert også gode med rosiner eller bar med æble. Hvis det nu ikke var fordi det li har været jul, så kunne jeg også godt finde på at komme lidt kanel i:)
Geniale boller, tak!!! Jeg lavede lidt om på opskriften og brugte 250 g hvid hvedemel, 250 g alm. hvede, 100 g grahamsmel, 50 g tranebær, 50 g tørrede abrikoser. Jeg brugte ca. 120 gram revet æble. De er virkeligt gode.
Super lækker boller, smager rigtig godt
Send en kommentar