Brød skal der til, når man hungre efter ostemadder.
Hvidt brød, men alligvel med lidt knas.
Jeg er vild med brød og jeg er vild med pinjekerner, så det måtte lige prøves af.
Brødet er bagt i sån en ovnfast skål, så det har fået en fin og rund form, men det kan sagtens bages i en almindelig brødform eller en rund form, bar den ikke er for stor.
En dejligt lille brød for 2, med en saftig krumme- smager rigtig godt med ost på, nyhentet fra torvet:)
MissMuffins pinjekernebrød
25 g. gær
3½ dl. lunken vand
½ spsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
1 pose pinjekerner (40 g)
200 g. sigtet speltmel
300 g. hvedemel
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt pinjekerner, salt og olivenolie.
Rør speltmelet i.
Tilsæt melet lidt af gangen og ælt det hele sammen til en let klistret og elastisk dej.
Lad den efterhæve lunt og tildækket, ca. 45 min.
Smør en form med lidt olivenolie og drys med lidt mel.
Hæld forsigtigt dejen herover i uden at trykke luften ud af den.
Pensl det med lidt olivenolie og drys med lidt mel.
Lad den efterhæve mens du varmer ovnen op på 200 grader varmluft.
Skal bages ca. 20 min.
2 kommentarer:
Det lyder spændende - og jeg kan godt lide den runde, buttede form som brødet får :-)
Pøjpøj med malingen!
Det smager rigtig godt hvertfald!
Måske ikke det sundeste, men rigtig godt:)
Jeg synes også det blev rigtig fint, så det vil jeg eksperimentere noget mere med..
God aften:)
Send en kommentar