torsdag den 7. april 2011

Mazarin med hyldeblomstcreme og jordbær

Denne mazarin er rigtig nem at lave og bliver lige som jeg synes, en mazarinkage skal være!
Blød, saftig og alligevel fast, med en tydelig smag af marcipan.
Den skal helt sikkert afprøves næste gang jeg skal lave en jordbærtærte igen, men mere om det til den tid:)
Hyldeblomstcremen var super nem at lave, men den blev desværre lige lidt for tynd efter min smag, for den løb udover det hele. Så ved jeg til næste gang, at fløden skal piskes meget stiv!
Den kunne også godt ha smagt lidt mere af hyldeblomst, men den saft jeg brugte virkede heller ikke så stærk.
Alt i alt en rigtig dejlig om sommerlig kage, der vil smage rigtig godt med en masse forskellige sommerbær ovenpå, når vi engang kan plukke sådan nogen!

Mazarin med hyldeblomstcreme og jordbær
250 g. blødt smør
500 g. marcipan
5 æg
1 dl hvedemel
50 g. hakkede mandler eller mandelflager

Hyldeblomstcreme:
4 æggeblommer
½ dl. sukker
2½ spsk. majsstivelse
½ dl. koncentreret hyldeblomssaft
2½ + 2 dl. piskefløde

Pynt:
500 g. jordbær
Guldglimmer
Lyserøde sukkerhjerter

Riv marcipanen.
Rør den sammen med smørret til en cremet masse.
Tilsæt æggene et af gangen under piskning med en håndmixer.
Rør til sidst melet i med en ske.
Smør en form med smør og drys med hakkede mandler i bunden og siderne.
Hæld dejen over og bag den ca. 30 min. ved 175 grader.
Lad den køle helt af i formen inden den vendes ud på et fad.
Til hyldeblomstcremen piskes æggeblommer lyst og luftigt.
Imens koges 2½ dl. fløde op.
Rør majsstivelsen ud i hyldeblomstsaften og hæld det i den varme fløde.
Pisk den varme væske i æggeblandingen og hæld den derefter tilbage i gryden.
Varm cremen op under konstant piskning, til den bliver tyk og cremet.
Når den er helt kold piskes 2 dl. fløde meget stiv.
Vend fløden i cremen og fordel over den afkølede kage lige inden servering.
Pynt med jordbær, sukkerhjerter og guldglimmer.

9 kommentarer:

Anne sagde ...

Uhm den ser lækker ud, og den synger jo af sommer :)

Tante Grøn sagde ...

Mmmmh:P

MissMuffin sagde ...

Anne, der er nemlig en rigtig sommerkage:)

Nemlig Tante Grøn:)

Xenia sagde ...

Mmh, den lyder nu også god, gør den. Jeg kan sagtens forestille mig, at hyldeblomsten giver en god friskhed - især, hvis den smagte ordentligt igennem ;)

Unknown sagde ...

Hej MissMuffin..
Jeg synes, jeg kan huske at du for noget tid siden havde problemer med at oploade billeder, her på blogspot. Det problem har jeg i hvert fald fået nu, kan du huske om det gik iorden af sig selv eller ??

:-)

MissMuffin sagde ...

Xenia, det tror jeg helt sikkert også, at den ville.
Jordbær og hyldeblomst er en god kombi:)

Der lille køkken, jeg kunne godt uploade billeder, men når jg udgav indlægget var billedet bare ikke med!
Det løste sig selv, men der fandtes en "opskrift" på bloggers hjemmeside, så det kunne ordnes med det samme- det var noget med valg af egen browser, men det gad jeg ikke slås med..

Unknown sagde ...

OKay.. Men tak for svar.
Problemet er dog løst her. Nu vil den godt hente billeder. Den teknik !
God weekend
:-)

MissMuffin sagde ...

Der er ikke noget værre, end at den ikke virker!

Camilla sagde ...

Hej MissMuffin,

ja, ja - bedre sent end aldrig... men hold da helt fast det ligner en lækker kage! Jeg sidder jo nærmest her og savler :o)

Smager den meget af hyldeblomst? Jeg er nemlig ikke så vild med hyldeblomst, så det er jo rart at vide inden jeg kaster mig ud i at lave den

knus
Camilla